Antalya standına büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Antalya standına büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 11:06

Avrupa’nın en eski ve en popüler Noel pazarlarından biri olan 2.5 milyonun üzerinde kişinin ziyaret ettiği tarihi Nürnberg Noel Pazarı’nda (Chriskindelsmarkt), Antalya-Nürnberg Kardeş Şehir Derneği (İN-SAN) tarafından Antalya standı açıldı. Stant açılışında, Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, İn-San Başkanı Rıza Özlek, dernek yönetim kurulu üyeleri ve SPD Belediye Meclisi Üyesi Aynur Kır katıldı.

Haberin Devamı

BAŞKONSOLOS Cebeci, “Nürnberg-Antalya kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde tarihi Noel pazarında Türkiye’mizin güzel turizm kenti Antalya isminin duyurulması ve Antalya’nın güzelliklerinin görülmesi sevindirici. Tarihi ve kültürel değerlerimizin sergilenmesi, bizim burada yaptığımız çalışmalara kültürel ve diplomasi boyutunda önemli katkı sağlamaktadır. İki ülke arasındaki, insanlar ve toplumlar arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından da etkinliği önemli buluyorum. Yoğun kar yağışında ziyaretçilere salep, çay ve baklava ikram edilmesi ayrı bir güzellik” dedi.

Antalya standına büyük ilgi
EL YAPIMI SÜS EŞYALARI
İN-SAN Başkanı Rıza Özlek ise şunları söyledi: “670 yıllık tarihi Noel pazarında açtığımız Antalya tanıtım standı büyük ilgi görüyor. Antalya’dan getirilen el yapımı süs eşyaları, el işlemesi seramikler, el işlemesi tekstil ve çeşitli hediyelik ürünler satılıyor. Standımızda misafirlerimize Türk çayı, elma çayı, Türk kahvesi, Türk lokumu ve Türk baklavası ikram ediyoruz. Bu sene Antalya’da ikincisi yapılan yörük festivali nedeniyle hazırlanan özel şallar da Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilerek standımıza gelenlere veriliyor.” SPD Belediye Meclis Üyesi Aynur Kır da “Bu sene 26’ncı senesine giren Nürnberg-Antalya kardeş şehir ilişkilerinin 25’inci yılını geçen yıl birlikte kutladık. Önümüzdeki aylarda Nürnberg Nord Klinik ile Akdeniz Üniversitesi arasında depresyon ve tedavisi konulu güzel bir sempozyum düzenleyeceğiz” dedi.
Antalya standına büyük ilgi

Jüri, 17 yaşındaki öğrenci Nelli Lunkenheimer’i 2023 ve 2024 yılları için ‘Noel Meleği’ seçti.

Haberin Devamı

Antalya standına büyük ilgi

Antalya standına büyük ilgi

Antalya standına büyük ilgi

BAKMADAN GEÇME!