Annesi, Metin Toy’un kaderini değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Annesi, Metin Toy’un kaderini değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2014 18:44

Hatice Hanım, çay ocağında çalışırken yeteneği keşfedilen Metin, Fenerbahçe ve A Milli Takım’ın en iyi isimleri arasındaki yerini aldı. Genç yıldız, “Her şeyi anneme borçluyum” dedi.

Haberin Devamı

KÜTAHYA’dan İstanbul’a göçen dar gelirli bir ailenin çocuğu olan Metin Toy’un kaderini annesi değiştirdi. 2005 yılında Burhan Felek Voleybol Salonu’ndaki çay ocağında işe giren Hatice Hanım, bazı günler küçük oğlu Metin’i de yanında işe götürünce 11 yaşındaki çocuğun kaderi de çizildi.
O günlerin ‘çelimsiz’ çocuğu Metin Toy’un gelişime açık bir fizik yapısı olduğunu keşfeden Fenerbahçe voleybol alt yapı hocalarından İsa Tekler, anne Hatice Baykal’a “Oğlunu bize teslim et voleybolcu yapalım” dedi. Teklif karşısında şaşkına dönen Hatice Hanım, “Benim Metin’i voleybol kursuna yollayacak maddi gücüm yok” karşılığını aldı. Ancak tecrübeli alt yapı hocası Tekler, “Biz sizden para filan istemiyoruz ki. Metin’i bize emanet edin, gerisine hiç karışmayın” diyerek Hatice Hanım’ı ikna etti.

TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ
O günlerin çelimsiz çocuğu Metin Tok, Fenerbahçe Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde hemen antrenmanlara başladı. Hırsı ve isteğiyle kısa süre içinde büyük aşama kaydeden Metin’in fiziğinde de gözle görülür farklılaşma ortaya çıktı. Hızla uzayan ve gözle görülür şekilde irileşen Metin Toy, alt yapılarda sarı lacivertli formayı giymeye başladı.
Son 2 yıldır Fenerbahçe’de A takımı kadrosuna alınan Metin Toy, Fenerbahçe formasıyla çok fazla süre bulamamasına rağmen, Voleybol Milli Takımı’nın yeni koçu Emanuele Zanini’nin dikkatini çekti. İtalyan hoca, Metin’i milli takım kadrosuna aldı ve hemen forma verdi. Ve 20 yaşındaki 2.02 boyundaki Metin Toy, “Annem benim en büyük yaşama amacım. Onun sayesinde voleybolla tanıştım. Annem olmasaydı bu noktalara asla gelemezdim. Her zaman benim ellerimden tuttu, bana destek oldu. Ben de bir evlat olarak her zaman onun yanında olacağım” diye konuştu.

ÇOK DAHA HIZLI GELİŞİR
MİLLİ takımın Dünya Ligi’nde Meksika ve Tunus’ta oynadığı maçlarda parıldayan Metin Toy, Bursa’da oynanan Slovakya maçında yıldızlaştı ve takımına 20 sayı kazandırdı. Metin Toy, bloktaki başarısı, sert servisleriyle gelecekte dünyanın en iyi pasör çaprazı olmaya da aday gösteriliyor. Zanini, Metin Toy için “Kendi takımında da daha fazla forma şansı verilirse çok daha hızlı gelişme kaydedecektir” yorumunu yaptı.

MİLJKOVİÇ'TEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİ
GENÇ, yıldız ve A takımda toplam 33 kez mili formayı giyen Metin Toy, Fenerbahçe’de dünyanın en iyi çapraz pasörü olarak kabul edilen İvan Miljkoviç’in yedeği durumunda... Türk Milli Takımı’nda direkt oynamasına rağmen Fenerbahçe’de yedek olması Metin Toy’u hiç yıldırmıyor. O, hırsla çalışmaya devam ediyor. Dünya devi Miljkoviç’ten çok şey öğrendiğini belirten genç yeteneğin bu yıl kendi takımında da daha fazla süre alması bekleniyor.

'ANNE ARTIK ÇALIŞMANA GEREK YOK'
METİN Toy, voleybola adım attığı dönemde Burhan Felek’teki çaycılık görevinden ayrılan ve büyük bir şirkette aşçı olarak çalışma hayatına devam eden annesi Hatice Hanım’a, “Artık çalışma. Ben sana bakarım” teklifini götürdü. Ancak, Hatice Hanım emeklilik hakkını elde edene kadar çalışmaya devam etmeyi düşündüğünü belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!