Annelere yeni proje

Güncelleme Tarihi:

Annelere yeni proje
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2012 17:37

Berlin Brandenburg göç konseyi derneğinde, 'Anneler sınırsızdır-işsiz değil” adlı bir proje başlatılıyor.

Haberin Devamı

BERLİN-Brandenburg göç konseyi derneği yeni yılda işsiz kadınlara ”Anneler sınırsızdır- işsiz değil” adlı proje başlatıyor.

Buna göre 26-55 yaş arası göçmen ve çocuklu anneler için başlatılacak proje, özellikle iş piyasasında umudu kesilen göçmen kökenli anneleri kapsıyor.

Proje kapsamında uzun süredir işsiz olan göçmen annelere, meslek eğitimi ve staj gibi imkanlar sunulması öngörülüyor. Öte yandan göçmen annelere iş piyasasına ve mesleğe yönelik danışmanlık ve iş ve eğitim sektörü arasında arabulucuk hizmetleri verilmesi de planlanıyor. Projeyle göçmen annelerin sosyal ağlarının geliştirilmesine de katkı sağlanacak.

ÖZGÜVEN ÖNEMLİ
Projenin sorumlularından Özge Pınar, iş piyasasından uzak kalan kadınlara yeniden bir sosyal statü sağlamayı hedeflediklerin söyledi.

Özge Pınar, özellikle göçmen kadınların özgüvene ihtiyaçları olduğunu belirtirken,

“Bizim hedefimiz iş bulma ajanslarının umudunu yitirdiği göçmen annelere ulaşmak. Bu kadınların yetenekli oldukları alanları keşfederek onlara kaybettikleri özgüvenlerini yeniden kazandırmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda danışmanlık hizmetlerimizin yanısıra, eğitim ve iş piyasasında arabulucuk da yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!