Anneanneye torun Büşra'dan mektup

Güncelleme Tarihi:

Anneanneye torun Büşradan mektup
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2010 11:22

Norveç'te ihmal sonucu iddia edilen Döndü Tulum önceki akşam yaşamını yitirdiği kızı Canan Uçarlı'nın evinin önünde anıldı. Aile yakınları ve komşuların katıldığı anma töreninde anneannesine yazdığı mektubu okuyan torun Büşra'nın satırları herkesi ağlattı.

Haberin Devamı

Video: DÖNDÜ TULUM BÖYLE ÖLMÜŞTÜ...

NORVEÇ'in baştenti Oslo'da 3 Ocak Pazar günü ilk yardım ekibinin geç kalması nedeniyle öldüğü iddia edilen 63 yaşındaki Döndü Tulum önceki akşam yaşamını yitirdiği kızı Canan Uçarlı'nın evinin önünde anıldı. Anma törenine 19 yaşındaki torun Büşra Uçarlı'nın "Sen bir melektin" diye başlayan mektubu damgasını vurdu. Anneannesine "Elimde olsa seni hemen geri getiririm" diye yazan torun Büşra'nın, duygu dolu mektubu herkesi ağlattı.




Çiçek bahçesi
Döndü Tulum’un 3 Ocak'ta kalp yetmezliğinden yaşamını yitirdiği Canan Uçarlı'ya ait evin önü önceki akşam yapılan anma töreni sonrası çiçek bahçesine döndü. yakınları ve komşuları Döndü Tulum evin önüne çiçekler, duygu dolu yazıların yan aldığı mektuplar bıraktı. Çiçek bahçesine dönen evin önü mumlarla doldu. Büşra Uçarlı, hiç unutmayacakları anneannelerinin anılarını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Büşra Uçarlı ayrıca Norveçli yetkililerin ihmal ve işgüzarlıklarını protesto etmek için en yakın zamanda geniş çaplı bir yürüyüş düzenleneciğini belirtti.

Haberin Devamı



"Sen bir melektin"
"Sen anneannem bir melekti. O benim sadece anneannem değil aynı zamanda en iyi arkadaşımdı. O yardıma ihtiyacı olan herkese yardım ederdi. Biz torunları olarak her zaman ona koşar, onunla sohbetler ederdik. Eğer şansım olsaydı onu geri getirebilmek için elimden ne gelirse yapardım. Ama hayatın bir garantisi yok. Kimse ne zaman ne olacağını bilemiyor. Anneannemi kaybettiğimiz andan itibaren bizim yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz. Çok sayıda insan bizim acımızı paylaştı. En zoru, anneannemi kaybettiğimiz bu adresin önünden her gün geçmek."




Ayrımcılık yapıldı
Anma törenine katılan Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Kuruluşu Başkanı Kari Helen Partapuoli, ilk araştırmaların Tulum Ailesi'ne ayrımcılık yapıldığı sinyali verdiğini belirterek, "Alarm merkeziyle polis arasında geçen konuşmalarda 'herhalde Pakistanlı biri arıyor. Ne söylediği anlaşılmıyor' gibi bir diyalog geçiyor. Bu da Tulum Ailesi'ne ayrımcılık yapıldığını ortaya koyuyor. Telefondaki kişi, Türk, Pakistanlı yada Norveçli olsun ayrım yapmadan hemen yardımına koşulmalıydı. Konuşmalarda aileye hiç alışılmamış sorular sorulmuş" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!