Ankara'da İtalyan yapımı fırında pide satışı

Güncelleme Tarihi:

Ankarada İtalyan yapımı fırında pide satışı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2008 07:18

Halk Ekmek Fabrikası, ramazan pidesi satışına yarın başlıyor.

Haberin Devamı

Fabrika, Almanya'dan gelen endüstriyel tasarım şirketi uzmanları gözetiminde, İtalya yapımı özel pide fırınında ramazan pidesi üretecek.
Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, İtalya'dan getirilen özel pide fırınının gümrük işlemlerinin uzaması nedeniyle bir ka? gün gecikmeli olarak ramazan pidesi üretimine başlanacağını söyledi.

Fabrikada Alman uzmanlar tarafından yapılan deneme üretimde herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade eden İlkbahar, pidenin son derece lezzetli olduğunu belirtti.

Pidenin şirkete ait büfelerde satışa sunulacağını bildiren İlkbahar, "Günde 80 bin adet olmak üzere, 300 gramlık pideyi 60 Ykr'ye satma amacımız, piyasayı dengelemek ve dar gelirleye pide yedirmektir" dedi.

Tüm Ankara'nın ramazan pidesi ihtiyacını karşılama gibi niyetleri olmadığına dikkati ?eken İlkbahar, yoksul kesimi hedeflediklerini vurguladı.İlkbahar, "Halen piyasada satılan 300 gramlık pide bin YTL'den satışa sunuluyor" dedi.

İtalyan tasarımı özel fırının sadece pide üretmekle kalmayacağını anlatan İlkbahar, fırının simitin yanı sıra 17 ?eşit ekmek üretme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

İlkbahar, yakın bir zamanda simit üretimine ge?mek i?in de ?alışmalara başladıklarını ifade ederek, "En sağlıklı ve kanserojen nitelik taşımayan, dışı yanmış i?i pişmemiş diye nitelenmeyecek kadar kaliteli simit üreteceğiz ve bunları satışa sunacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!