Anadolu mutfağı Berlin’e taşındı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu mutfağı Berlin’e taşındı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2011 17:28

Bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Anadolu Yemekleri Lezzet Festivali’ (1st Turkey Food-Experience 2011), Berlin’in merkezi Kudamm’da başladı.

Haberin Devamı

Festivalin açılışını Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, festivali himayesine alan eşi Yıldız Acet, Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, Turizm ve Kültür Ataşesi Gözde Şahin ve festivalin partneri olan Anadolu Halk Mutfağı Derneği’nden Adnan Şahin birlikte yaptı.

Yedi farklı bölge

Büyükelçi Acet, burada tanıtılan damak tatlarının sadece Alman misafirlere hitap etmediğini, burada yaşayan Türklerin de zengin Anadolu mutfağını yeniden keşfetmesine imkan sunacağını belirtti. Ahmet Acet, “Anadolu onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, yüzlerce farklı kültürden insanların göçüne tanıklık etmiştir. Ve her birinin bıraktığı izleri yemek kültüründe de bulmak mümkün. Bu festivalde her bir medeniyetin bıraktığı damak lezzeti izlerini tadabilirsiniz” dedi.

Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin ise 7 Kasım’a kadar sürecek festival kapsamında her gün farklı menülerde tatlar sunulacağını belirtti. Anadolu’nun yedi farklı bölgesinden sıcak ve soğuk yemek, salata, tatlı ve içecek kültürünün tanıtıldığı festival, “Anatolia a la carte” sloganı altında düzenleniyor. Her gün saat 12.00 ile 20.30 arasında gün boyunca geleneksel mutfak kültürünün tanıtılacağı festival, 52 farklı menü sunulacak. Yemek festivali, Türkler arasında Yıkık Kilise olarak bilinen Gedaechtnis Kirche’nin yer aldığı Breidschatzplatz’ta 2 bin metrekarelik alan üzerinde gerçekleştiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!