Anadolu Ateşi Berlin'i ısıttı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Ateşi Berlini ısıttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2008 20:17

Almanya'nın Berlin kentinde bu yıl 42. düzenlenen Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı'nın üçüncü gününde terpitlenen Anadolu Ateşi, X-Ray Band, Percussion Show grubu ve Anadolu'nun Sesi ile yaptığı etkinlikler büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Almanya’nın Berlin kentinde bu yıl 42. düzenlenen Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı, üçüncü gününde kapılarını halka açtı.

Fuarda, katılımcı ülkeler daha fazla ziyaretçi çekebilmek için çeşitli etkinlikler yaparak kıyası yarıştı. Bu yıl Türkiye’den 70 kuruluşun yer aldığı 2 bin 500 metrekarelik Türkiye standı gün boyu süren etkinliklerle ziyaretçilerin akınına uğradı.

Bu yıl 200 binin üzerinde ziyaretçinin beklendiği fuarda, Türkiye standı başta Anadolu Ateşi, X-Ray Band, Percussion Show grubu ve Anadolu’nun Sesi ile yaptığı etkinlikler büyük ilgi gördü.

Anadolu Ateşi’nin Türkiye’nin değişik bölgelerindeki folklorik zenginliği kendilerine has bir tarzda sergilemesi büyük ilgi görürken, Türkiye Senfoni Orkestrasının sanatçılarından oluşan Remzi Buharalı’nın yönetimindeki X-Ray Band Pop Jazz grubu, Türk müziğinin sevilen parçalarını seslendirdi.

Anadolu’nun Sesi grubu da Ney ve Piyano ile seslendirdiği ezgilerle büyük beğeni topladı. Percussion grubuysa vurmalı çalgılarla yaptığı şovla karnaval havası oluşturdu.

Fuarın halka açılmasıyla, büyük bir yoğunluk yaşandı. Ziyaretçiler, fuara katılan firmaların dağıttıkları hediyelik eşyaları alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Yıllık 60 milyon turizm hareketliliği bulunan Almanya’dan daha fazla turist alabilmek için 183 ülkenin bu pazardan pay almak için mücadele ettiğini belirten Türk turizmciler, şunları kaydetti:

"Almanya pazarı, Türkiye için son on yılın lideridir. 2008 yılında beş milyon Almanı ağırlamayı hedefliyoruz. Türkiye, kitle turizminin yanında 12 ay sürdürülür turizm çeşitliliğini oluşturma noktasında büyük ilerleme kaydetti. Biz turizmciler olarak Türkiye’nin geleceğini turizmde görmekteyiz ve hükümetimizin de bu konuda daha kalıcı ve uzun vadeli planlar yapmasını bekliyoruz."

Fuara katılan Türk turizm şirketlerinin yöneticileri ayrıca, bu yıl olumlu bağlantılar yaparak döneceklerini belirterek, hem Türkiye standının bu yılki dizaynını hem de fuar boyunca yapılan etkinlikleri beğendiklerini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!