Amsterdam’da kickboks rüzgarı esti

Güncelleme Tarihi:

Amsterdam’da kickboks rüzgarı esti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 12:51

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen galada kickboks rüzgarı esti. 60 sporcunun katılımıyla gerçekleşen galaya, Alipagu Spor Vakfı (SAS) ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Hollanda başta olmak üzere yurt dışından da sporcuların da katılımıyla gerçekleşen gala, Ookmeer Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Geuzenveld- Slotermeer, Bos en Lommer, Osdorp ve Slotervaard belediyelerinin de destek verdiği galaya ilgi yoğun oldu. Burak Kavaklı, Ali Demir, Kubilay Özdemir, Nuri Aygün, Samet Asma, Oğuzkan Çınar ve Fatih Çam’ın da birincilik için mücadele verdikleri gala, 9 yaşındaki Necati Turgut’un demo gösterisiyle başladı.


Kickboks galasında tek bayan sporcu olarak ringe çıkarak B klas maçında birincilik için mücadele veren Polonyalı Johanna Jedrzejczyk ile Hollandalı Aleide Lawant arasındaki maçta her iki sporcunun gösterdiği performans ayakta alkışlandı. A, B, C, N, J klaslarında verilen mücadelelerde galanın kapanışı A klas maçı Rachid Belani ile Yassin Lahmidi arasında yapıldı.


Karşılaşmadan sayı farkıyla Rachid Belani birinci oldu. Galanın en kısa süren maçı 18 saniye ile serbest dövüşte gerçekleşti. Yarışmaya Aruba’dan katılan Delon Carrilho, rakibi Hollandalı Sander Duyvis’e 18 saniye dayanabildi. Carrilho, Hollandalı rakibine 18’inci saniyesinde nakavt oldu.


Kickboks, dövüş sporu olsa bile biz buradan birlik ve kardeşlik mesajı verdik” diyerek gelecek yıl için 3’üncü gala çalışmalarına başladıklarını söyleyen Organizatör ve Alipagu Spor Vakfı Başkanı Ali Başbuğ, “Galaya bu yıl 2’inci kez ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadık. Her şey çok güzeldi. Bugün burada farklı kültürdeki sporcuları bir çatı altında toplayarak, spor okullarında yetişen sporcuların gösterdikleri başarıları ringlere taşıdık” diyerek sporun gençler için önemli olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!