Amin ne ise otoyol ücreti de o

Güncelleme Tarihi:

Amin ne ise otoyol ücreti de o
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2013 12:09

ALMANYA’da Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU), gelecek genel seçimlerde otoyolların tüm araçlar için ücretli olmasını ana maddelerden biri yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Son olarak Kempten’deki yeni yıl resepsiyonuna katılan CSU Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Horst Seehofer, “Ne pahasına olursa olsun, otoyol ücretleri gelecek” dedi.

“Kilisedeki amin neyse, otoyol ücreti de o” diye konuşan Bavyera Başbakanı’nın bu sözleri, otoyolların küçük araçlar için ücretli geçişe tabi tutulmasına baştan beri karşı gelen Başbakan Merkel’i zor durumda bırakacağı belirtildi.

GELİRİ ULAŞIMA GİDECEK
Sonbahardaki seçimlerden sonra ücretli otoyol konusunu içermeyen koalisyon metinlerine imza atmayacaklarını söyleyen Horst Seehofer, elde edilecek gelirin ulaşım altyapılarını geliştirmek için kullanılacağını vurguladı.

Alman vatandaşlarının Avrupa’nın her ülkesinde otoyol geçişi için ücret ödediğini belirten Seehofer, Almanya’da da aynısı olması için mücadele edeceklerini söyledi.

Merkel ise Wilhelmshaven’de katıldığı bir toplantıda konunun sorulması üzerine, kendi görüşlerinde herhangi bir değişme olmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!