Amigo Birol'un Hollanda çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Amigo Birolun Hollanda çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 17:13

Yurt içinde veya dışında Türk futbol milli takımının oynadığı hiçbir maçı kaçırmayan Amigo Birol, milli takım sevdası yüzünden 41 yıldır kar kış demeden yollara düşüyor. Hollanda-Türkiye maçı için yola çıkan Amigo Birol, mola verdiği Köln'de Hürriyet'e sınır tanımayan futbol tutkusunu anlattı.

Haberin Devamı

HOLLANDA'nın Amsterdam kentinde 17 Kasım'da oynanacak Hollanda-Türkiye milli maçı için yola çıkan Amigo Birol lakaplı Birol Ertan, 41 yılı aşkın futbol sevdasını Hürriyet'le paylaştı. 41 yılı aşkın bir süredir Türk futbol milli takımına deplasman maçlarında dahi eşlik eden futbol tutkunu Amigo Birol, Türk milli takımı ve futbol sevdası için olmadık zorluklara göğüs gerdiğini söyledi.

İlk kez 1973 yılında işçi olarak bulunduğu İsviçre’de oynanan maçta millilerimize eşlik ettiğini anlatan Amigo Birol, “Basel'deki oyunda o coşkuyu yaşadım. O gün bu gündür, A millilerimize desteğimi sürdürüyorum. ABD'den Kore'ye, Japonya'dan Avusturya'ya, Avrupa'nın her köşesinde yanlarında yer aldım. Ne İngiltere karşısında aldığımız yenilgide desteğimi eksik etmedim, ne de 1976 yılında demir perde arkasındaki Doğu Almanya karşısında oynanan maçta onları yalnız bıraktım” diye konuştu.

41 YILDA 40 ÜLKE
Milli takım tutkusunun karşılıksız olduğunu belirten Amigo Birol, sözlerine şöyle devam etti: “41 yıl boyunca 40 ayrı devlette milletimi ve bayrağımı temsil ettim. Bunu kendi imkanlarımla yapmış olmanın onur ve gururunu yaşıyorum. Bir sürü perişanlıklar çektim, fedakarlıklarda bulundum, ancak hep milli takımımızın yanında yer aldım. İtfaiyeden aldığım 500 Lira emekli maaşım ile geçiniyorum. Eminönü'nde çorap satıyor, ne yapıp, ne edip, takımımız nerede oynuyorsa orada onları destekliyorum. Fakat kulüp tutmadığım için çoğu kez bazı taraftarlarca horlandığım oldu. Yine de Türkiye'de görmediğim ilgiyi gurbetçi kardeşlerimden görüyorum. Sağ olsunlar.

Devlet ve sporla ilgili büyüklerimden manevi saygı ve sevgiden başka bir şey beklemedim. Tek tesellim pasaportumda meslek hanesinde “Milli Amigo” ibaresi bulunması. Bu şekilde İstanbul Konsolosluğu vize ücreti almadan bana bir günde vize veriyor, ben de maçlara gelebiliyorum. Bu sayede 17 Kasım'daki Hollanda maçında milli takımımızın yanında olacağım. Pazara kadar değil, mezara kadar tabi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!