Amerikan vatandaşı olacak

Güncelleme Tarihi:

Amerikan vatandaşı olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2012 16:01

Alman milli takımının eski futbolcusu ve Joachim Löw'den önceki teknik direktörü Jürgen Klinsmann Amerikan vatandaşı olmak istiyor. Amerika milli takımını çalıştıran ve Amerika'da yaşayan Klinsmann başvuru yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

ALMAN Milli Takımı'nın eski futbolcusu ve Jochim Löw'den önceki 2004-2006 yılları arasındaki teknik direktörü Jürgen Klinsmann Amerikan vatandaşı olmak istiyor.

Amerika milli takımını çalıştıran ve Amerika'da yaşayan "Klinsi" lakaplı Jürgen Klinsmann başvuru yapacağını söyledi.

Otomobil devi Hyundai'nin gülen yüzü olarak ta çalışan 48 yaşındaki Jürgen Klinsmann, 2011 Ağustos ayından beri antrenörlüğünü üstlendiği Amerika A milli futbol takımının başında çıktığı 20 maçta 11 galibiyet aldı.

Amerika'da futbolun henüz istenilen üst seviyede olmadığını bu nedenle beyzbol ve basketbol kadar tutulmadığını vurgulayan Klinsmann,

"Bu nedenle antrenör olarak çok rahat ve sakin bir ortam var. Kadroya Bundesliga'dan 5 Amerikalı Alman futbolcu davet ettim. Son olarak Bayern Münih'in yetenekli Amerikalısı Julian Green gündemimizde. Bremen'de futbol oynayan Avusturya milli takımın eski futbolcusu Andreas Herzug'u Viyana'da açtığımız Avrupa bürosunun başına getirdim. U14-U23 yaş altı antrenörlüklerine yeniden yapılandırma getirdim. Yüzyılların takımı İspanya gibi şampiyonluk Amerika'dan hemen beklenemez. Fakat iyi bir ilerleme kaydediyoruz. Çok doğru yoldayız" dedi.

ALMAN PASAPORTU TAŞIYOR
Alman milil formasını 109 kez taşıyıp 48 gol atan Klinsmann, hala Alman pasaportu ve kimliğini taşıdığını vurgulayıp, "En kısa sürede Amerikan vatandaşı olmak için başvuru yapmak istiyorum. Uzun bir süreç ama bekleyebilirim" derken senin ülken neresi sorusuna, "Benim evim, ülkem Stuttgart" diyerek yanıt vermesi dikkat çekti.

Jürgen Klinsmann Almanya'da Stuttgart ve Bayern Münih formalarını giymiş, İngiltere'de Totenham, Fransa'da Monaco, İtalya'da İnter Mailand takımlarında da futbol oynamıştı.

Alman milli takımı ile 1990'da Dünya Şampiyonluğu yaşayan Klinsmann milli takım kaptanı olarakta 1996 yılında Avrupa şampiyonluğu kupasını kaldırmıştı,

KLİNSMANN 2 PASAPORLU OLABİLİRMİ?
Alman vatandaşlık yasasında bazı istisnai durumlarda bir kişi iki ülkenin vatandaşı olup pasaportunu taşıyabilir, İkinci ülkenin vatandaşlığını alıp, Alman vatandaşlığını da vermeyebilir. Bunun için Almanya'daki bağlantısının devam ettiğine dair inandırıcı bilgilerin bir dilekçeyle başvuru yapılması gerekiyor.

Bild gazetesinin sorusunu yanıtlayan Alman İçişleri Bakanlığı'dan bir yetkili ise, " Durum aksettirilirse olaya bakarız. Fakat bu olay bir kişinin en sevdiği yemeğe benzer. Ya Amerikan yemeği Hot Dogs'u , yada Alman yemeği Maultaeschle'yi(dolma) tercih etmeli. Her ikisini birden aynı anda sevip yemek olmaz" dediği kaydedildi.

EŞİ AMERİKALI
Jürgen Klinsmann 1995 yılında Amerikalı model Debbie Chinise evlendi ve 1998 yılında futbolu bırkatıktan sonra taşındığı Amerika'nın Kaliforniya Eyaleti'nin Los Angeles kenti yakınlarındaki San Jose kentinde Huntington sahili kıyısındaki villada yaşamını sürdürüyor. Jonathan adında bir erkek, Laila adında bir kız çocukları var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!