Ambiente Fuarı başladı

Güncelleme Tarihi:

Ambiente Fuarı başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2010 17:41

Dünyanın en büyük fuarlarından biri olan Uluslararası Züccaciye Fuarı ”Ambiente” Almanya’nın Frankfurt kentinde başladı.

Haberin Devamı

Frankfurt’ta 16 Şubata kadar devam edecek fuara, aralarında 100’den fazla Türk firmasının da bulunduğu toplam 4 bin 600 şirket katılıyor. Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı ve Ekonomi Ataşesi Gülden Gülarat fuara katılan Türk firmalarını ziyaret ederek, firmalar hakkında bilgi aldı.
Başkonsolos Saygılı, fuara katılan Türk firmalarının ürettikleri ürünlerin kalitesine güvendiğini ve bu konuda iddialı olmalarından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri’nin (İMMİB) milli katılımı altında fuara katılan 54 firma mutfak ve hediyelik eşyalardan aydınlatma eşyalarına kadar birçok alanda ürünlerini sergileme fırsatı bulurken, fuara 42 Türk firması da bireysel olarak katıldı.
Fuara katılan Türk firmalarının temsilcileri, Almanya’nın vize konusunda kendilerine yaşattığı sıkıntıdan şikayetçi olarak, 3 yıllık vize beklerken kendilerine sadece 3 aylık vize verildiğini ifade etti. Hisar Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Erdoğan, dünyanın en önemli fuarlarından biri olan ”Ambiente”ye İstanbul’dan katıldıklarını belirterek, 15 yıldan beri aralıksız katıldıkları fuarda yeni ürünlerini sergileme imkanı bulduklarını söyledi. Erdoğan, ekonomik kriz nedeni ile geçen yıl sönük geçen fuarı bu yıl daha canlı ve hareketli gördüğünü kaydetti.
Fuara İzmir’den katılan KAPP adlı şirketin bir yetkilisi, dünyada 35 ülkeye tencere ihraç ettiklerini belirterek, bu nedenle fuarın kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. O.M.S. İhracat İthalat Sorumlusu Kenan Aygül, 1978 yılında faaliyete geçen şirkette 130 kişinin çalıştığını belirterek, yeni ürünler konusunda çok iddialı olduklarını söyledi. Aygül, kendi sektörlerindeki üretim konusunda Türkiye’de 5. sırada bulunduklarını ve her yıl 1 milyon 650 bin tencere ürettiklerini kaydetti. Arzu Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Sayoğlu, Mısır ve Suriye ile çok sayıda Avrupa ülkesine çaydanlık ihracatı yaptıklarını belirterek, her gün bin çaydanlık üreterek dünya pazarlarında pazar payını artırmak istediklerini, dünyanın en önemli fuarlarından biri olan Ambiente’nin bu konuda faydalı olacağına inandıklarını belirtti. TAÇ Mutfak yetkilisi Esra Karahan da, çok sayıda Avrupa ve Arap ülkesine, yanmayan ve yapışmayan çelik ürünler ihraç ettiklerini ifade ederek, dünya piyasasında daha geniş müşteri potansiyeline sahip olmak için 6 yıldır fuara katıldıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!