Ambargolular'a destek gecesi

Güncelleme Tarihi:

Ambargolulara destek gecesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2008 17:57

İngiltere merkezli insan hakları grubu Ambargolular, gelir elde etmek amacıyla yemekli bir balo düzenledi. Gecede, Hollanda'dan davetli olarak gelen Şeyh Ahmet dede eşliğinde, 3 semazen "Sevgi" konseptli sema yaptı. Akabinde Grup Hatıralar sahne aldı.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü modacımız Hüseyin Çağlayan ile İpek Özerim’in de kurucuları arasında yer aldığı Amborgolular adlı insan hakları grubu, çalışma faaliyetlerini daha da artırabilmek amacıyla yardım amaçlı bir gece düzenledi. Kıbrıslı Türkler'e 45 yıldır uygulanan haksız ambargoların hemen ve koşulsuz olarak iyileştirilmesi yönünde baskı yapılmasını sağlamak amacıyla kurulan Ambargolular’ın gecesine yaklaşık 300 davetli katıldı. Kuzey Londra’daki Regency Banquettin Suit’te dün akşam düzenlenen gecede KKTC Londra Konsolosu Cem Topcu, Federasyon Başkanı Şener Sağlam, Türk Kanser Araştırma Vakfı (Pro Cancer Research Fund) Başkanı Prof. Mustafa Camgöz ile eşi Sabiha Camgöz, dernek başkanları, işadamları ve Liberal Partili Haringey Belediye Meclis Üyesi yer aldı.

AB’den çifte standart
Gecenin ilk konuşmacısı Amborgolular Başkanı Fevzi Hüssein, Avrupa Birliği’nin (AB) çifte standartlılığına değindi. Kıbrıs’ta iki toplumun yaşadığına değinen Hüssein, 'AB, bu hareketiyle adetta Ada’da yaşayan Türk halkını görmemezlikten geldi veya görmek istemiyor. Dünyanın hiç bir ülkesine bu kadar katı amborgo uygulanmadığı halde sırf, Rum kesimine ‘şirin’ gözükmek isteyen AB, 2000’li yıllar da Kıbrıslı Türklere uyguladığı amborgo ile tamamen bir toplumu izole ediyor. Geceden elde edeceğimiz gelir, toplumumuza uygulanan haksız amborgoların kalkması yolundaki mücadelemiz için kullanılacak' dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile bir görüşme gerçekleştirdiğini de hatırlatan Hüssein, 'Cumhurbaşkanımız da bize destek verdiğini ifade etti ve mücadelemizde başarılar diledi' dedi.

Semah yaptılar
Liberal Partili Haringey Belediye Meclis Üyesi John Oakes şöyle konuştu; 'Bu zamana kadar hep Rum kesimini ziyarete gidiyorduk. İlk kez Türk kesimine gerçekleştirdiğim ziyarette, acı gerçekleri gördüm. Bizim askerler ve görevlilermiz (İngiliz), Türkler tarafından hiç bir zaman, öldürülmedi. Oysa, hükümetimiz Rumlar’ın yanında yer alıyor. Bu, anlaşılır bir durum değil. Amborgoların mutlak kalkması gerekir.' Diğer Liberal Belediye Meclis Üyesi Fiyaz Mugral’da, 'Amborgaların kalkması gerekliliğini' vurguladı. Akabinde, Hollanda’dan gelen Şeyh Ahmet dede eşliğinde 3 semazen, Grup Hatıralar Orkestrası ve ney eşliğinde semah yaptılar. Gece, zengin hediye çeşitlerinin çekilişle sahiplerini bulması ardından son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!