Altın Victoria sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Altın Victoria sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 10:44

Alman Dergi Yayıncıları Birliği'nin üç kategoride verdiği 2009 Altın Victoria ödülünü Dietmar Hopp, Thomas-B Quaas ve Mihail Gorbaçov aldı. Geçen yıl uyum dalındaki ödül Aydın Doğan'a verilmişti.

Haberin Devamı

ALMAN Dergi Yayıncıları Birliği'nin (VDZ) geleneksel “Altın Victoria” ödülü farklı etnik kökenli gençlere spor yapma imkanı sağlayarak uyumuna yaptığı katkılardan dolayı uyum kategorisinde bilgisayar yazım devi SAP'nin kurucusu ve Alman Bundesliga takımı Hoffenheim'ın mali destekçisi Dietmar Hopp'a, verildi. "Girişimci ödülü" Beiersdorf AG Yönetim Kurulu Başkanı Thomas-B Quaas'a, 2009 “Onur ödülü" ise iki Almanya'nın birleşmesine “Glasnost” (saydamlık) ve “Perestroyka” (Yeniden yapılanma) politikasıyla önemli katkıda bulunan Sovyetler Birliği eski lideri Mihail Gorbaçov"a verildi.

Görkemli ödül töreni

Berlin'deki Telekom binasında gerçekleşen görkemli törene aralarında Federal Dışişleri eski Bakanı Hans-Dietrich Genscher, Federal Hükümetin Göç ve Uyum'dan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, Alman Futbol Federasyonu DFB Başkanı Theo Zwanziger, Doğan Medya İnternational Genel Müdürü Sevda Boduroğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Adurrahim Kurtiş ile politik, sanat, medya ve spor camiasında bine yakın davetli hazır bulundu. Boduroğlu, bu yıl Bakan Maria Böhmer, Bild Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann, işadamı İbrahim Evsan ve Alman Dergiler Birliği Genel Müdürü Wolfgang Fürstner ile birlikte uyum ödülü jüri üyeliği yaptı.

Genscher verdi

İki Almanya'nın birleşmesine yaptığı katkılardan dolayı 2009 Onur Ödülü alan Gorbaçov'a Altın Victoria heykelini Federal Dişişleri eski Bakanı Genscher verdi. Dietmar Popp'a uyum ödülünü ise Bakan Böhmer ile DFB Başkanı Zwanziger taktim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!