ALTIN UYUM

Güncelleme Tarihi:

ALTIN UYUM
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2013 00:33

Göçmenleri uyumsuzlukla eleştirenlere en güzel cevap Almanya’nın Nürnberg kentinde yaşayan Güleç kardeşler verdi. Tahir Güleç, Almanya’ya 18 yıl sonra Almanya’ya tekvandoda altın madalya kazandırdı. Tahir’in kız kardeşi Rabia Güleç, Meksika’daki yarışmadan bronz madalya ile döndü. Abla Sümeyye Güleç Manz, daha önce Almanya’ya gümüş madalya getirmişti. Üç kardeşi amcaları ve hocaları Özer Güleç yetiştirdi.

Haberin Devamı

MEKSİKA’nın Puebla kentinde yapılan dünya büyükler Tekvando şampiyonasında Alman Milli takım sporcusu Nürnberg doğumlu 20 yaşındaki Tahir Güleç 80 kiloda dünya şampiyonu olurken, Almanya’ya 18 yıl sonra Tekvandoda ilk altın madalyasını kazandırdı. Tahir’in kız kardeşi Rabia Güleç ’de Alman milli forması altında 62 kiloda Bronz madalya ile büyük bir başarıya imza attı.

Amcaları ve aynı zamanda hocaları olan Özer Güleç’in yetiştirdiği iki kardeş yaşadıkları Nürnberg’e gelişlerinde adeta krallar gibi karşılandı. Meksika’dan uçakla Frankfurt’a oradan da Nürnberg’e trenle gelen şampiyon kardeşler peronda, Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Horst Förther ve büyük kalabalık tarafından çiçekler, konfetiler ve davul zurna ile karşılandılar. Karşılamada Madrid’de dünya üçüncüsü olan ablaları Sümeyye Güleç Manz ve Anne Güleç’de hazır bulunurken, göz yaşlarını tutamadılar. Başkan yardımcısı Förther sporculara çiçek ve hediyeler verirken onlarla gurur duyduğunu söyledi. Alman görsel ve yazılı basını da karşılamaya büyük ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

Tahir ve Rabia’nın adları ve isimleri yazılı tişörtler giyen arkadaşları Güleç kardeşleri tebrik yağmuruna tuttular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!