Altın maskenin sırrı

Güncelleme Tarihi:

Altın maskenin sırrı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2010 10:23

Roma İmparatorluğu'nda 40 yıl hükümranlık süren Kayzer Friedrich Barborossa'ya ait olan altın maske bilimadamları tarafından inceleniyor. Tomografide maskenin içinde tespit edilen kafa tasına kemik parçaları, 3. haçlı seferine katılan Barborosa'nın öldürüldüğü yolunda ipuçları veriyor.

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ haçlı seferleri sırasında Göksu'da boğularak öldüğü tahmin edilen ve ölümünün üzerindeki sır perdesi hala aralanamayan Roma İmparatorluğu'nun 40 yıllık hükümdarı Friedrich Barbarossa'nın altın maskesi bilimsel olarak inceleme altına alındı. Maskenin içinde tomografi ile tespit edilen kafatası kemiği üçüncü haçlı seferine katılan Barbarossa'nın öldürüldüğü yolunda ipuçları veriyor. Barbarossa'nın cesedi ise nerede olduğu hala bilinmiyor.

SERGİ AÇILACAK
Bu arada Mannheim'da bulunan Reiss-Engelhorn Müzesi önümüzdeki pazar gününden itibaren Barbarossa'nın yaşadığı döneme ait olan ve dünyanın değişik müzelerinde bulunan 500 eser sergileyecek. Eserlerin arasında doğunun en eski ince altın kaplamalı bronz Barbarossa heykeli de yer alıyor. Barbarossa'nın altın maskesinden çıkan ve içinde iskelet parçaları bulunan 60 torbadan 32'si de sergide yer alacak. Kemiklerin ayak, parmak ve yüz kemiği parçası olduğu tespit edildi. Bunlardan bazılarının İncil'de adı geçen kutsal kişilere ait olduğu da bildirildi.

NEHİRDE BOĞULDU
Barbarossa'nın son macerası ise kutsal toprakları ele geçiren Sultan Selahattin'e karşı 100 bin askeri ile birlikte 67 yaşında olmasına rağmen Balkan üzerinden Haçlı seferine başlaması. Göksu'ya gelen Barbarossa yemek molası sırasında serinlemek için girdiği nehirden bir daha çıkamıyor. Bilimadamlarından bazıları Barbarossa'nın bir akıntıya kapıldığını, bazılarına göre ise kalp krizi geçirdiğini ileri sürüyor. Cesedi kaynatılarak mumyalanan Barbarossa'nın 40 yıllık saltanatı boyunca Sicilya'dan Güney Afrika'ya kadar adını duyuran Barbarossa'nın imparatorluğu 'Kutsal İmparatorluk" olarak da anılıyor.

İSRAİL'DE KAYBOLDU
1189 yılında Almanya'nın Regensburg kentinden haçlı sefere başlayan ve Tarsus'a kadar giden "Kırmızı sakal" lakaplı Friedrich Barborossa'nın izi bugünkü İsrail'de kayboluyor. 1189 yılında başlayan üçüncü haçlı seferinde Fransızlar ve İngilizler'in yanı sıra en büyük orduyu Barbarossa yönetiminde Almanlar çıkarıyor. Barbarossa saltanat döneminde düşmanlarını asıyor, kentlerini işgal ettiği gibi yerle bir ediyor. Yıllarca zehirli ok ve bıçaklardan kurtulmaya başaran Barbarossa bilim dünyasında oldukça zeki biri olarak değerlendiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!