"Altın Final" önerisi

Güncelleme Tarihi:

Altın Final önerisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 18:06

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, puan eşitliği halinde 'altın final' yapılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Burada renkler değil yapacağı önemli. Ben şunu ifade etmek istiyorum hepimiz kendi işimizi yaparız. Futbol Federasyonunu biz yöneteceğiz ama herkesin görüşünü alacağız. Görüşleri aldıktan sonra bir karar vereceğiz. Başkanlar kulüplerini yönetsin biz de futbolu yönetelim onlar kendi işini yapsın biz de kendi işimizi.

"HERKESE AYNI MESAFEDEYİZ"
Süper Lig'de 18 kulüp var onun dışında alt ligler var. Herkes kendisinden temsilci olsun istiyor ama o kadar koltuk yok. 15 tane koltuğumuz var. Hepsinin temsilcisi benim. Hiçbirinin aleyhine yanlışlık yapılmayacaktır. Alınterine saygı duyulacaktır. Saygın bir duruş ortaya koymak istiyoruz. Herkese aynı mesafede olmak istiyoruz.

"KULİSLERİ ENGELLEDİK"
İlk kez 1 gün önce liste açıklayıp otel kulislerini önlemek istedik. Şimdi Önder Bey'le ilgili de sabahleyin Trabzonsporlular'ın salona gelmemesi, verdikleri demeçler, üzerini çizmek gibi demeçler onu rahatsız etti. Çekilmek istediğini söyledi. Ben de saygı duydum. Erdal Bey o an ordaki yönetici arkadaşların tavsiyesiyle oldu. Kendisiyle telefonla konuştum. Kendisi de ben Trabzonsporluyum diyerek kabul etti. Biz de onunla devam ediyoruz.

"İCRAATLERİMİZİ GÖRECEKLER"
Sadri Şener çok medeni bir insan, saydığım saydığım bir insan. Şu anki davranışlarını haksız buluyorum. Biraz tansiyonun düşmesi gerek. Trabzonspor Türk futbolunda önemli bir yere sahip bir kulüp. Trabzon'un temsilcisi benim diğer tüm kulüplerin temsilcisi olduğum gibi.

Bunu icraatlerimizle herkes görecek. Futbol Federasyonu bünyesinde amatörleri temsil eden bir birim yok. Şimdi profesyonel bir birim oluşturacağız.

"KURUMSAL YAPI GELECEK"
Türkiye'de kurumsallaşmış özel şirketler dahi çok az kurum var. Kurumsal bir yapıyı getireceğiz. Mevcut yapının fotoğrafını çekeceğiz. Herkesin görev tanımını yazacağız. Biri ayrılıp biri geldiğinde herkes ne yapacağını bilecek.

Mehmet Akif Bey şu an için Voleybol Federasyonu'nda ama daha önceki yıllarda futbolun içinde olmuş bir insan. Futbol herkesin ilgi alanında olan bir branş aslında. Basketbolla voleybolun içinde olanlar bile iyi bir futbol izleyicisi ve futbolla ilgili görüşleri var.

Melih Gökçek Bey'le dünden önce de bir kaç kez görüşmüştüm. İstanbul'da Ankara'da görüştük. Kongreden bir gün önce yine görüştük. Sonra Yıldırım Demirören beyle birlikte görüştük. Oğlu Ahmet Gökçek Kulüpler Birliği'ne katıldığında görüştük. Dün son noktanın koyulmasıydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!