Almanya'yı temsil edecekler

Güncelleme Tarihi:

Almanyayı temsil edecekler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2008 21:18

23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Almanya'yı temsil edecek 12 ilkokul öğrencisi hazırlıklarını tamamladı. Alman öğrenciler, Antalya'da yapacakları danslarla 23 Nisan coşkusuna ortak olacak.

Haberin Devamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yaklaştığı şu günlerde Alman öğrencileri de 23 Nisan heyecanı sardı. Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu TRT tarafından düzenlenen Uluslar arası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde Almanya’yı temsil edecek 12 ilkokul öğrencisi hazırlıklarını tamamladı. Lünen-Brambauer’deki Wittekind İlkokulu'ndan seçilen öğrenciler için düzenlenen törende, öğrenciler kadar aileleri de bayram coşkusunu yaşadı.

DÜNYA ÇOCUKLARININ BAYRAMI

Çoğunluğu Türk olmak üzere yüzde 70’i yabancı 400 öğrencinin öğrenim gördüğü Wittekind İlkokulu Müdiresi Petra Krüger,dünya barışına önemli katkı sağlayan kutlamalara severek katıldıklarını belirterek, 'Bir çok anlamsız savaşın yaşandığı dünyamızda çeşitli uluslardan çocukların bir araya gelmeleri ve bir bayramı ortak kutlamaları dünya barışı için önemli bir adım. Dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan’da bulunmaktan son derece mutluyuz' dedi.

TÜRK AİLELER AÐIRLAYACAK

Öğrencilerin Türkiye’de kalacakları süre içerisinde Türk ailelerin yanında kalacağını hatırlatan Petra Krüger, bunun Türk-Alman yakınlaşması için de önemli bir adım olduğunu söyledi. 'Yer yüzünde dünya çocukları tarafından elele kutlanan tek bayram olan 23 Nisan’da ülkemizi temsil etmekten mutluyuz' diyen Krüger, kutlamalara gelecek yıllarda da katılmak istediklerini sözlerine ekledi.

Antalya’daki kutlamalarda kendi hazırladıkları dans figürleri eşliğinde Türkçe, Almanca ve İngilizce şarkıları seslendirecek olan Alman öğrenciler 15 Nisan'da Türkiye’ye uçacaklar. Türkiye’de kalacakları 12 gün boyunca Türk ailelerin yanında konaklayacak olan öğrenciler 26 Nisan’da Türkiye’den dönecekler.
' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!