Almanya’ya koronayı anlatan Dr. Çelik’e Federal Liyakat Madalyası

Güncelleme Tarihi:

Almanya’ya koronayı anlatan Dr. Çelik’e Federal Liyakat Madalyası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2024 14:54

Almanya, koronavirüsle mücadelede hem yüzlerce ağır hastayı tedavi eden bir uzman hekim olarak, hem de halkın bu konuda en anlaşılır biçimde bilgilenmesi için yoğu çaba göstererek büyük katkılarda bulunan Dr. Cihan Çelik’e (37) Federal Liyakat Madalyası’yla teşekkür etti.

Haberin Devamı

DARMSTADT Hastanesi Baştabiplerinden İç ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çelik’e madalyası Hessen eyaletinin başkenti Wiesbaden’da düzenlenen bir törenle Eyalet Sağlık Bakanı Diana Stolz tarafından takdim edildi. Bakan Stolz, törende yaptığı konuşmada “Korona pandemisi döneminde Dr. Çelik’in topluma paha biçilmesi mümkün olmayan hizmetleri oldu” dedi. Stolz, Çelik’in çeşitli sosyal medya kanallarında, gazetelerde ya da televizyon programlarında koronavirüsü ve salgınından nasıl korunabileceği konularında toplumu bilgilendirmek için yorulmak bilmeden çaba gösterdiğini vurguladı. Toplumu bilgilendirme çabalarının ‘dil sorunu’ nedeniyle aksamaması için toplumun Türkçe konuşan kesimlerini bilgilendirmeye özen gösterdiğine işaret eden Bakan, Dr. Çelik’in bu arada sığınmacıların yerleştirildiği merkezleri de bizzat ziyaret ederek, salgınla ilgili soruları bizzat cevaplandırdığını vurgulayıp, risk aldığını hatırlatarak “Kendisine minnettarım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İNANILMAZ BİR ONUR’
Çabalarının ödüllendirilmesini “İnanılmaz bir onur” olarak değerlendiren Dr. Çelik de “Bu, sağlık konusunda dil, eğitim düzeyi, gelir durumu ya da sosyal statünün bir rol oynamaması gerektiğine dair inancımı güçlendiriyor. Bu ödülü aynı zamanda pandemi döneminde hizmet eden binlerce kişiyi temsilen alıyorum. Ayrıca özellikle kafaların karıştığı kargaşa dönemlerinde sağlıkla ilgili konularda anlaşılır ve tedavi pratiğiyle destekli bilgilendirme çabalarının birçok kişi tarafından takdir edilmesinden dolayı da çok memnunum” dedi.

Almanya’ya koronayı anlatan Dr. Çelik’e Federal Liyakat Madalyası

‘YILIN KİŞİSİ’ SEÇİLDİ
Darmstadt yakınlarındaki Seeheim-Jugenheim’da 1986 yılında doğan Dr. Çelik, 2007-2013 yılları arasında Heildelberg Üniversitesi’nde tıp öğrenimi gördü, 2018 yılından bu yana da Darmstadt Hastanesi’nde çalışıyor. Darmstadt Hastanesi’nde 2019 yılından bu yana hastanenin iç hastalıklar ve akciğer hastalıklarıyla ilgili bölümlerinin baştabipleri arasında yer alan Dr. Çelik, pandemi döneminde hem bu hastanedeki çalışmalarıyla, hem de çeşitli medya kanalları üzerinden yaptığı düzenli bilgilendirmelerle biliniyor. Bu çabaları vesilesiyle ‘yılın kişisi’ seçilen, Darmstadt kenti adına ‘Gümüş Liyakat Plaketi’ gibi ödüllerle onurlandırılan Dr. Çelik, geçen yıl da Türkiye’deki büyük deprem bölgesine giderek, Antakya yakınlarındaki bir sahra hastanesinde gönüllü hekim olarak çalışarak dikkat çekmişti. Federal Liyakat Madalyası ve beratı, Almanya’da devletin topluma ve ülkeye üst düzey yararı olan kişilere veriliyor ve kime verileceği Cumhurbaşkanlığı tarafından kararlaştırılıyor. Wiesbaden’da düzenlenen törene katılıp, Dr. Çelik’i kutlayanlar arasında Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer de yer aldı.

Almanya’ya koronayı anlatan Dr. Çelik’e Federal Liyakat Madalyası

Almanya’ya koronayı anlatan Dr. Çelik’e Federal Liyakat Madalyası


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!