Almanya'nın yeni yüzleriyiz

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın yeni yüzleriyiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2010 14:17

Afgan kökenli Miss Almanya 2010 Güzeli Zallascht Sadat ile Türk kökenli Miss Almanya 2010 ikinci güzeli Zeynep Uğur, "Bizler Almanya'nın yeni yüzleriyiz" diyerek Almanya'yı temsil etmekten gurur duyduklarını söylediler.

Haberin Devamı

AFGAN kökenli Miss Almanya Güzeli Zallascht Sadat (24) ve hem Türk kökenli Miss Almanya 2. Güzeli hem de Miss Turkuaz Güzeli seçilen Zeynep Uğur (19), Hürriyet Gazetesi'nin Avrupa baskı tesislerine konuk oldu. Miss Turkuaz organizatörü ve Ekip Grubu CEO's Yıldıray Cengiz ve Miss Almanya Güzellik Yarışması Komitesi üyesi Türkay Yeğenoğlu ile birlikte gazetemizi ziyaret eden iki güzel, başarılı göçmen kökenliler olarak Almanya'nın yeni yüzleri olduklarını ve hedeflerinin uluslararası güzellik yarışmalarında Almanya'yı en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söylediler.


Kıtalararası yarışacak
21 Mayıs'ta Köln'de yapılan Miss Turkuaz Güzellik Yarışması'nda birinci gelerek, katılmayı hak kazandığı Miss Almanya 2010 Güzellik Yarışması'nda ikinci olan Berlinli Zeynep Uğur, liseyi bu yıl bitirdiğini ve ekonomi mühendisliği okumak istediğini söyledi. Babası depo ustası, annesi de tezgahtar olan üçüncü kuşak temsilcisi Zeynep Uğur, bu yılın sonunda Ekvador'da yapılacak Miss İntercontinental yarışmasında Almanya'yı temsil etme hakkını kazanmasından dolayı kendisiyle gurur duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Almanya'nın yeni yüzleri
Frankfurt'ta işletme okuyan Afgan kökenli Miss Almanya 2010 Güzeli Zallascht Sadat da, arkadaşlarının tavsiyesiyle katıldığı ve ilk etapta eyaletler düzeyinde yapılan güzellik yarışmalarını tek tek kazanarak Miss Almanya Yarışması'nın finalinde birinci seçilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. İkinci güzel Zeynep gibi kendisinin de Almanya yetişen üçüncü kuşak olduğuna işaret eden Sadat, "Ekim veya kasım aylarında Kolombiya'da yapılacak uluslararası güzellik yarışmasına, Afgan kökenli Alman Güzeli olarak katılmaktan büyük gurur duyuyorum. Almanya'yı en iyi şekilde temsil edeceğim" diye konuştu.


Yıldıray Cengiz ve Türkay Yeğenoğlu da, Almanya'nın yüzünün değiştiğini ve göçmenlerin toplumun biçimlendirilmesinde önemli bir rol oynadıklarını belirterek, "Amacımız başarılı göçmenleri ön plana çıkarmak. Düzenlenen yarışmalarında birinci ve ikinci gelen güzellerimiz, diğer göçmenler için örnek olacaklar" dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!