Almanya'nın Klopp'u, Kenan Koçak

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın Kloppu, Kenan Koçak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2020 13:35

Hannover96 takımının Teknik Direktörü Kenan Koçak yetenek avcısı.

Haberin Devamı

Koçak, elinde transfer listesi ile yönetime milyon euroluk liste verip "Bana bu oyuncuları alın" diyen değil. Elindeki imkanlar ile gençleri yetiştirip kulübüne kazandıran bir felsefeye sahip. Tıpkı Rumen Lucescu gibi. Lucescu'da Beşiktaş'ı 100'ncü yılda şampiyon yaptıktan sonra "Bana 3 yıl zaman verin ve istediğim gençleri kadroya kazandırın size hem stat yapımı hemde kasanıza girecek paraları söyleyeyim" demişti.

Almanyanın Kloppu, Kenan Koçak
Beşiktaş bu teklifi kabul etmemiş Ukrayna S. Donekst takımı hemen projenin üzerine atlamıştı. Lucescu sayesinde hem UEFA Kupasını kazandılar hemde dev stada sahip oldular. 

Almanya'da Teknik direktörlük yapmak kolay değil. Bilimsel, fiziksel ve teknik olarak geleceğin genç futbolcu adaylarını ortaya çıkartması. 

Haberin Devamı

Kenan Koçak iddia ediyorum geleceğin Alman Milli takımının Teknik Direktörleri arasında yerini alacak.

Çünkü sadece Almanya deÄŸil tüm Avrupa'nın alt yapı çalışmalarını birebir takip edip izlemesi önemli olay. Koçak'ın hem oyun sistemi hem de çalıştırıcılığı Avrupa'da örnek olarak gösteriliyor.Â

Almanyanın Kloppu, Kenan Koçak
İşte son olarak Almanya'da yetişen Almanya U21 takımında oynayan müthiş bir sağ kanat oyuncusu Linton Maina'yı ortaya çıkarttı. Bu oyuncuyu önümüzdeki yıllarda İspanyol ve İngiliz takımları almak için sıraya gerecekler.
Almanyanın Kloppu, Kenan Koçak
Koçak gibi idealist ve hırslı teknik adamların Almanya'da çoğalacağına inanıyorum. Çünkü kazanmanın yolu çalışmaktan geçer. Kenan koçak bence Almanya'nın Jurgenn Klopp'u.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!