Almanya’dan yardımlar devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan yardımlar devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2023 11:26

Türkiye’de yaşanan yüzyılın felaketinin hemen ardından harekete geçen Almanya’daki Türk toplumunun başlattığı bağış kampanyaları devam ediyor.

Haberin Devamı

BERLİN merkezli Türk-Alman İşverenler Birliği’nin (TDU) başlattığı yardım kampanyasında toplanan malzemeler TIR’a yüklenerek Türkiye’ye yola çıktı. TDU Başkanı Remzi Kaplan da bizzat yardım ekibine destek verdi. Kaplan, “TDU olarak Türkiye’de yaşanan her doğal afetten sonra yardım ve bağış kampanyaları başlattık. Asrın felaketinden sonra sessiz kalamazdık. TDU yönetimi olarak önceki yardım kampanyalarından edindiğimiz tecrübelerden yola çıkarak depremzedeler için para toplamanın önemini biliyoruz. Çünkü malzeme yardımları bitince acil ihtiyaçlarını nakit parayla kendileri karşılayabilirler. Depremzedeler neye ihtiyaçları olduklarını da en iyi kendileri bilir. Ancak şu anda acil bir durum söz konusu. Gıdadan tekstile kadar birçok malzemeye gerek çocukların gerekse yetişkinlerin ihtiyaçları var. Biz de toplanan malzemeleri TIR’a yükleyerek Türkiye’ye gönderdik. Yardımda bulunan herkese teşekkür ederim” dedi.

Almanya’dan yardımlar devam ediyor
TDU, gıda ve tekstil ürünlerinin yanı sıra engelliler için tekerlekli sandalye ve koltuk değnekleri de gönderdi.
Almanya’dan yardımlar devam ediyor
‘HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM’
İş insanı Nihat Sorgeç öncülüğünde kurulan Antik Antakya Derneği üyeleri de topladıkları bağışları TIR’lara yükledi. Kreuzberg’deki BWK merkezinde toplanan bağışlar, dernek üyeleri, BWK çalışanları ve mahalle sakinlerinin yardımıyla deprem bölgesine ulaştırılmak üzere hazırlandı. Depremden en çok etkilenen illerden birinin Hatay olduğunu belirten Sorgeç, “İnsanlarımızın bir daha böyle acılar yaşamamasını diliyoruz. Yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Antik Antakya Derneği, hijyen malzemeleri, bebek bezleri, battaniye, bebek mamaları, biberonlar ve kış aylarına uygun tekstil ürünleri gönderdi. Depremin ilk gününden bu yana Almanya genelinde camilerde gerek malzeme gerekse para bağışı kampanyası başlatan DİTİB’in Hamburg Teşkilatı da hayırsever iş insanlarının katkılarıyla tedarik ettiği 900 jeneratörü uçakla deprem bölgesine gönderdi.
Almanya’dan yardımlar devam ediyor
‘BU İLK GÜNLER ÇOK ÖNEMLİ’
Frankfurt yakınlarındaki Rüsselsheim’da geçekleştirilen yardım kampanyasına Hürriyet gazetesi çalışanları da destek verdi. Hürriyet’in uzun yıllardır güvenlik hizmetlerini sağlayan Asma Venatör Group ile seyahat şirketi Royal Busreisen’in birlikte organize ettiği yardım seferini yapacak olan otobüs, Rüsselsheim ve çevresindeki yardımseverlerin katkılarıyla kısa sürede doldu. Hürriyet çalışanları da yardım kuruluşlarının çağrılarında yer alan acil malzemelerin, giysilerin bulunduğu paketleri, gittiği yerdeki yardımseverlerin işlerini kolaylaştıracak şekilde etiketleyerek, Rüsselsheim’daki toplama noktasına gönderdiler. Yardım aksiyonunu organize eden gönüllülerden Bülent Asma, kendisinin de felaket bölgesinde çok sayıda akrabasını yitirdiğini, çok sayıda akrabasının da evlerinin yıkılması nedeniyle açıkta kaldığını söyledi. Asma, “Herkesin memleketimize destek vermek için elindeki olanakları seferber etmesi gerekiyor. Özellikle bu ilk günler çok önemli. Türkiye ile Avrupa arasında yolcu seyahatleri için kullanılan bir otobüsü, oradaki insanlarımızın acil ihtiyaçlarına bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek için değerlendirmeye karar verdik. Tüm çağrılarımızı sosyal medya üzerinden yaptık. Çevremizdeki çok sayıda insanımızdan, çalışma arkadaşlarımızdan destek aldık. Herkese çok teşekkürler. Önümüzdeki günlerde de benzer seferler düzenlemeyi düşünüyoruz. Önemli olan hızlı davranmak ve özellikle bugünlerde çok zor durumda olan insanlarımıza dokunabilmek” dedi.
Almanya’dan yardımlar devam ediyor

Hürriyet personeli, yıllardır tesislerimizin güvenliğini sağlayan Asma Kardeşler’in çağrısı üzerine yeni satın aldıkları ya da evlerinde bulunan ancak kullanılmamış ve ambalajı açılmamış acil ihtiyaç malzemelerini kısa zamanda toplayarak teslim ettiler.
Almanya’dan yardımlar devam ediyor

Bülent Asma, yardımseverlerin deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulacak malzemeleri getirmeye özen gösterdiklerini söyledi.
Almanya’dan yardımlar devam ediyor

Almanya’dan yardımlar devam ediyor

Almanya’dan yardımlar devam ediyor
FRANKFURT’TAN 200 TON YARDIM
Frankfurt şehrinde yaşayan Türklerin başlattığı yardımlar kapsamında Frankfurt Havaalanından 2 kargo, 1 yolcu uçağıyla toplam 200 ton acil yardım malzemesi Türkiye’ye gönderildi. Turkish Kargo Orta Avrupa Bölgesel Direktörü Ahmet Yıldırım ve Türk Hava Yolları Frankfurt Müdürü Serkan Binyar’dan bilgi alan Başkonsolos Tunçer, yardım kampanyalarının tüm hızıyla devam ettiğini, deprem bölgesindeki acil talepleri ise kargo uçaklarıyla gönderdikleri söyledi. Başkonsolos Erden Tunçer, şunları söyledi: “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi kapsamında Avrupa’da, Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın bağış ve yardımlarını toplamaya devam ediyoruz. Şu anda arkamızda görmüş olduğunuz Türk Hava Yolları kargo uçağı birazdan ülkemize doğru yola çıkacaktır. 90 ton çok aciliyet arz eden eşyalar var içinde. Jeneratör, uyku tulumu, battaniye ve ısıtıcı gibi aciliyet arz eden kalemlerden oluşmaktadır. Bugün yine bir uçağımız daha olacak 110 ton acil malzeme yüklenerek gönderildi. Gerçekten toplumumuz, başkonsolosluklarımız, büyükelçiliklerimiz, Türk Hava Yolları tamamen bir seferberlik ruhu içerisinde çalışıyoruz. Ülkemizin yaralarını sarmak için acil ihtiyaçlara yöneliyoruz. Şu anda durumun aciliyetinden ötürü yardımlarımızı nakit olarak yapmamızda büyük fayda var. AFAD ve Kızılay’ın Frankfurt’ta hesapları bulunuyor. Vatandaşlarımızı bu hesaplara yönelmeye davet ediyoruz. Ayni yardım konusunda da öncelikle çadır, jeneratör, seyyar tuvalet ve banyo, ısıtıcı, uyku tulumu ve battaniye gibi ürünlere yönelmekte fayda var. Yardımların toplanmasında, yardımda bulunanlara ve yardımları taşıyan Türk Hava Yolları çalışanlarına teşekkür ediyorum.”
Almanya’dan yardımlar devam ediyor
Almanya’dan yardımlar devam ediyor

 

 

BAKMADAN GEÇME!