Almanya’dan uzanan hayır köprüsü!

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan uzanan hayır köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2023 12:31

Almanya’nın Hessen eyaletinde bulunan Kelsterbach beldesinde faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fevzi Çakmak Camii, Ankara, Adana, Aksaray, Antalya, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Kayseri, Yozgat ve Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesine uzanan bir hayır köprüsü oluşturdu.

Haberin Devamı

KELSTERBACH DİTİB Fevzi Çakmak Camii Derneği, şehirlerde yaşayan ihtiyaç sahibi engellilere yönelik başlattığı kampanya kapsamında bağışlanan tekerlekli sandalyeleri dağıtarak, toplumsal dayanışmaya katkı sağladı. Kampanya çerçevesinde, hayırseverlerin destekleriyle temin edilen akülü ve manuel tekerlekli sandalyeler, engelli çocuk pusetleri ve rollatör tekerlekli yürüme destek araçlarından oluşan 30 parça yardım, şehirlerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Kelsterbach DİTİB Fevzi Çakmak Camii Dernek Başkanı Esalet Baca, din görevlisi Rıdvan Dönmez ve dernek yöneticileri, ihtiyaç sahibi ailelere yardımları bizzat teslim etti. Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde gerçekleştirilen teslimatta, Sarıkaya Müftüsü Zühdü Elveren’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duası eşliğinde gerçekleşen yardım dağıtımı duygusal anlara sahne oldu.

Almanya’dan uzanan hayır köprüsü
‘ZENGİNLİK, KARDEŞLERİNİN YÜZÜNÜN GÜLDÜĞÜNÜ GÖRMEKTİR’
Kelsterbach DİTİB Fevzi Çakmak Camii Dernek Başkanı Esalet Baca, kampanya ile ilgili yaptğı açıklamada, “Teslim ettiğimiz araçlara destek veren Almanya’daki tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Onların bağışlarına ulaştık, hayır dualarını aldık. Bundan sonra da bu tür çalışmaları destekleyeceğiz. Kardeşlerimizin yüzünün güldüğünü görmek bizim için en büyük zenginliktir. Bu nedenle desteklerinden ötürü yönetim kurulumuza, cemaatimize, üyelerimize ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun” dedi.
Almanya’dan uzanan hayır köprüsü
YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
Din görevlisi Rıdvan Dönmez de her teslimatta farklı duygular yaşadıklarını belirterek, “Peygamber Efendimiz, ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ buyurmaktadır. Derneğimiz de Almanya’dan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşması için bir hayır köprüsü kurdu, hayır duaları aldı. Cenab-ı Hak bu kardeşlerimizden razı olsun” diye konuştu. İhtiyaç sahipleri, kendilerine uzatılan yardım eline minnettarlıkla karşılık verdiler.
Almanya’dan uzanan hayır köprüsü

Almanya’dan uzanan hayır köprüsü


 

 

BAKMADAN GEÇME!