Almanya’dan dikkat çekici rapor: Her iki kişiden biri Müslüman karşıtı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan dikkat çekici rapor: Her iki kişiden biri Müslüman karşıtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2023 17:21

Almanya’da İçişleri Bakanlığı, Müslüman Düşmanlığı Bağımsız Grubu’nun raporunu açıkladı. Buna göre Almanya’da yaşayan Müslümanların günlük hayatlarında ön yargı, dışlanma ve ayrımcılıkla karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

AŞIRI sağcı içerikli Hanau saldırısı sonrasında CSU’lu Horst Seehofer’in İçişleri Bakanlığı döneminde kurulan komisyonun raporuna göre, Almanya’daki Müslümanlar günlük yaşamlarında sıklıkla ön yargı, kızgınlık ve ayrımcılıkla karşı karşıya kalıyor. Uzmanlar, federal hükümetin bu olguyla mücadele etmek üzere bir sorumlu atamasını önerdi. Uzmanlar, Müslümanlara karşı bu tutumun, yaygın olduğuna dikkat çekti. Araştırmalara göre her iki kişiden biri Müslüman karşıtı ifadelere katılıyor. Müslümanları, Sözde ‘geri kalmış’ bir dinin takipçileri olarak tanımlıyor. Müslümanlara karşı ön yargılar örtüşüyor ve etkilenenler iki kat daha fazla damgalanıyor.

Almanya’dan dikkat çekici rapor: Her iki kişiden biri Müslüman karşıtı
SALDIRGAN VE ŞİDDET YANLISI...
Araştırmaya katılan Müslüman kadınlar kendi kararlarını verebilen kişiler olarak görülmediklerini, Müslüman erkekler ise saldırgan ve şiddet yanlısı olarak algılandıklarını belirtti. Araştırmaya katılan Müslümanlar bunların münferit olaylar olmadığını, sürekli tekrar eden ve bazen çok stresli deneyimler olduğunu kaydetti. Bunun sonuncunda dışlanma ve ayrımcılıkla karşılaştıkları ve hatta şiddete maruz kaldıklarını da belirttiler. Uzmanlar konseyi öğretmenlere daha fazla eğitim verilmesi ve hedefe yönelik kampanyalar düzenlenmesi çağrısında bulundu. Federal düzeyde faaliyet yürütecek bir sorumlu kişinin yanı sıra bu kişiyi destekleyecek bir uzmanlar konseyine de ihtiyaç olduğu belirtildi. Federal hükümetin ayrıca ‘Müslüman kimlik referanslı’ kişilerin tüm devlet kurumlarına katılımının teşvik edilmesi ve hedefe yönelik kampanyalarla bu sürece eşlik edilmesi gerektiğini de vurguladı.

BAKMADAN GEÇME!