Almanya’da ‘Yurttaş Konseyi’ kurayla belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da ‘Yurttaş Konseyi’ kurayla belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2023 10:54

Federal Meclis’e beslenme dalında öneride bulunarak danışmanlık hizmeti verecek olan ilk ‘Yurttaş Konseyi’ üyeleri kurayla belirlendi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Federal Meclis bünyesinde ilk ‘Yurttaş Konseyi’ üyeleri başkent Berlin’de kurayla belirlendi. ‘Dönüşümde beslenme: Kişilerin özel meselesi ve devletin görevi arasında’ adıyla 160 üyeden oluşan ‘Yurttaş Konseyi’ üyelerini belirleyen çekilişi Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas yaptı. Almanya’daki kentlerin ve eyaletlerin nüfusuna göre, ilk etapta 82 bölge belirlenerek, görev alacak 20 bin kişiye davetiye gönderildi. 18 Temmuz’a kadar tanınan süre içinde 2 bin 220 kişi görev üstlenmek için başvuruda bulundu. 16-24, 25-44, 45-64 ve 65 üzeri yaş grubundan eğitim seviyeleri, beslenme biçimleri (vegan ve vejateryanlar, et yiyenler), farklı köken ve kültürleri göz önünde bulundurularak başvuranlar arasından 1000 kişi kurayla belirlendi. Federal Meclis yaz tatilinde olduğu halde bu 1000 kişi arasından 160 üyeden oluşan ‘Yurttaş Konseyi’ kura yöntemiyle belirlendi.

Haberin Devamı

CDU / CSU TEPKİ GÖSTERDİ
Kura çekmeden önce yaptığı kısa konuşmasında Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas, somut kararı her zaman olduğu gibi parlamenterlerin vereceğinin altını çizerken, beslenme ve besi ürünleri fiyatlarının belirlenmesiyle ilgili olarak halkın temsilcilerinin de görüşlerini ve önerilerini iletecek ‘Yurttaş Konseyi’nin ilk toplantısını 29 Eylül’de yapacağını açıkladı. Ana muhalefet CDU/CSU ise böyle bir Konsey oluşturulmasına tepki gösterdi. Federal Meclis milletvekillerinin kendi seçim bölgelerinde zaten halkla iç içe olduklarına dikkat çekerek, “Böyle göstermelik bir ‘Yurttaş Konseyi’ tamamen anlamsız” açıklamasında bulundular.

 

 

BAKMADAN GEÇME!