Almanya’dan yeni anti-terör birliği

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan yeni anti-terör birliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 16:45

Almanya’da terör olaylarına anında müdahale edebilecek yeni ve özel bir birliğin yıl sonunda göreve hazır olacağı açıklandı.

Haberin Devamı

İçişleri BakanıThomas de Maiziere Berlin’de yaptığı açıklamada, Paris’te Charlie Hebdo dergisine gerçekleştirilen saldırılarının ardından hükümetin bir dizi önlem aldığını, önlemlerden biri olan yeni anti-terör birliğinin yıl sonuna kadar göreve başlayacağını söyledi.

Charlie Hebdo saldırısı sonrasında Alman Özel Kuvvetler Birliği GSG 9’un koordineli ve uzun süreli terör saldırıları karşısında sürekli kullanımının güç olduğunun fark edildiğini kaydeden de Maiziere, bu nedenle terör olaylarına anında müdahale edebilecek güçlü bir polis birliği kurulmasına karar verildiğini dile getirdi. 

Welt Online’ın haberine göre, De Maiziere, yeni kurulan birliğin normal polis gücü ile GSG 9 arasında olacağını ve normal şartlarda polis gücü olarak görevini sürdüreceği, gerektiğinde de terör olaylarına müdahale edeceğini söyledi.

Alman İçişleri Bakanı, önümüzdeki yıl içerisinde yeni anti-terör birliklerinin göreve katılmayı sürdüreceğini de vurguladı. 

 

BAKMADAN GEÇME!