Almanya'da Sol Parti sancısı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Sol Parti sancısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2008 20:11

Almanya'da Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti'de (SPD) ciddi bir şekilde Sol Parti sancısı yaşanmaya başladı.

Haberin Devamı

Saarland Eyalet başbakanı ve CDU Merkez Yürütme Kurulu üyesi Peter Müller, Hessen Eyaleti'nde SPD'nin Sol Parti'nin desteğiyle iktidara gelmesi halinde Angela Merkel başbakanlığındaki büyük koalisyonun sona erdirilmesini gündeme getirdi. CDU Genel Başkan Yardımcısı Christian Wulff da, Hessen'de SPD'li Andrea Ypsilanti'nin Sol Parti ile işbirliği yapma planlarının daha şimdiden büyük koalisyonu olumsuz yönde etkilemeye başladığına dikkat çekti. Wulff, SPD yönetimine Andrea Ypsilanti'yi Sol Parti ile işbirliği yapma planlarından vazgeçirme çağrısında bulundu. SPD'de yeniden aktif görev alması istenen Franz Müntefering'in Hessen'de Sol Parti'yle ortaklık edilmesini önerdiği ileri sürüldü.

Öte yandan 'emnid' tarafından yapılan kamuoyu yoklamasında, Almanların yüzde 50'sinin Sol Parti ile işbirliği yüzünden büyük koalisyonun devam edeceği, yüzde 41'inin ise sona ereceği görüşünde olduğu belirlendi. Aynı kamuoyu yoklamasında Almanların yüzde 60'ının 2009 yılında yapılacak genel seçimlerden sonra büyük kaolisyonun devam etmeyeceği, yüzde 29'unun ad devam edeceği görüşünde olduğu da kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!