Almanya'da mültecilere Nazi toplama kampı şoku

Güncelleme Tarihi:

Almanyada mültecilere Nazi toplama kampı şoku
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2015 17:46

Almanya’nın Schwerte kenti Belediye başkanı Heinrich Böckelühr mültecileri eski Nazi toplama kampı Buchenwald’taki bir binada barındırma planından geri adım atmıyor.

Haberin Devamı

Belediye başkanı Böckelühr 21 mültecinin kalması için yapılan planı savunarak, binanın geçmişte kreş olarakta kullanıldığına dikkati çekti. Böckelühr “Schwerte’de bizim kültürel hafızamızın tazelendirilmesi konusunda desteğe gereksinimiz yok, karar yasalara uygundur” dedi.

Belediye başkanının planına karşı çıkanların başında Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakan’ı Hannelore Kraft geliyor. Kraft, Musevi sivil toplum örgütleri temsilcileriyle belediye başkanının tüyler ürpertici planı ile ilgili görüşmeler yaptı ve başkanın planından vazgeçmesini istedi. Plana, tarihçiler, uyum örgütleri ve mülteci konseyi de karşı çıkıyorlar. MDR Thüringen’in haberine göre, Buchenwald Toplam Kampı Müzesi müdürü Rikola-Gunnar Lüttgenau da planı çok kötü çözüm olarak nitelendirirken “İltica talebinde bulunanları tarihi açıdan oldukça kötü ismi olan bir alanda barındırmak, sevecen misafirperverlik kültürü ile çelişmektedir” dedi.

Haberin Devamı

Toplama Kampı Buchenwald Almanya sınırları içerisindeki en büyük toplama kamplarından birisiydi. Haziran 1937 ile Nisan 1945 yılları arasında çalışma kampı olarak işletilmiştir. Bu zaman içerisinde, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 250.000 insan, tutuklanarak Buchenwald Toplama Kampı'na gönderilmiştir. 11.000’i Yahudi olmak üzere 56.000 kişinin öldürüldüğü tahmin edilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!