Almanya'da Kupa Heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Kupa Heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2010 15:04

Almanya Kupası'nda ikinci tur maçlarıyla kupa heyecanı başlıyor.

Haberin Devamı

İkinci turda Hamit'li Bayern Münih evinde Werder Bremen ile oynarken, Halil Altıntop'lu Eintracht Frankfurt ise sahasında Hamburg'u konuk edecek. Serdar Taşçı'lı Stutgart amatör Chemnitzer FC deplasmanına çıkacak. Tıp öğrencisi Ahmet Hamurcu'da 5. lig ekibi Victoria Hamburg ile güçlü VFL Wolfsburg'la karşılaşacak.

ALMANYA Federasyon Kupası'nda 26 Ekim Salı ve 27 Ekim Çarşamba günü oynanacak ikinci tur müsakalarıyla futbol heyecanı başlıyor. İkinci turda eşleşen 32 üçüncü tura geçmek için kıyasıya mücadele verecek. Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan 2009/2010 sezonu finalinde Mesut Özilli Werder Bremen'i 4-0 yenerek Almanya Kupası'nı 15. kez kazanan Bayern Münih bu kez rakibiyle ikinci turda karşılaşacak. Milli futbolcumuz Hamit Altıntop'unda aralarında bulunduğu yıldızlar ordusu Bayern Münih bu yıl ligde olduğu gibi kupada da en iddialı takım. Bayern Münih 18 kez final oynadığı Almanya Kupası'nda 15 kez bu kupayı kazanarak rekoru elinde tutuyor.

Ahmet Hamurcu Tıp öğrencisi

Almanya 5. lig ekibi(Oberliga) Victoria Hamburg'da santrafor oynayan ve üniversitede Tıp eğitimi gören 29 yaşındaki Ahmet Hamurcu , Bundesliga'nın bu seneki transfer rekortmeni VFL Wolfsburg ile oynayacak. Hamburg'da hem cerrah olmak için tıp eğitimi alan hemde attığı gollerle takımının başarılı olmasını sağlayan Ahmet ayda 400-500 euro arasında ücret alıyor. Ahmet Hamurcu "Tabiki derslerden ve klinikten boş zaman bulduğum zaman maçlarda oynarsam bu parayı alıyorum. Eğitimime bir nebze katkısı oluyor." dedi.

Halil Altıntop Hamburg'a karşı

Eintracht Frankfurt sahasında güçlü Hamburg ile karşılaşacak. Halil Altıntop, Ümit Korkmaz ve Cenk Tosunlu kadrosuyla güçlü Hamburg engelini aşmak arzusunda. Şamil Cinaz ve Tufan Tosunoğlu'nun takımı Almanya 2. Lig ekibi FSV Frankfurt'un rakibi ise Schalke. Schelke Bundesliga maçında 1. Lig ekibi Eintracht ile golsüz berabere kaldıktan sonra 26 Ekim salı akşamı oynanacak maç için Frankfurt'ta kampa girdi. FSV Frankfurt'ta Tufan sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Serdar Taşçı'lı VFB Stutgart amatör Chemnitzer FC deplasmanına çıkacak. Stuttgart ligdeki kötü gidişine bu maçla galip gelerek taraftarlarını kupada sevindirmek hedefinde.

Nuri Şahinli Dortmund Offenbach deplasmanında

2 Lig ekibi Aachen'de bu sezon ligde başarılı performans çizen Mainz 05'ü sahasıhda ağırlayacak. İki ikinci lig takımının kupa mücadelesinde Greuther Fürth, FC Ausburg ile oynayacak. Ömer Topraklı SC Freiburg deplasmanda 2. lig ekibi Energie Cottbus ile 3. tura yükselme mücadelesi verecek. Almanya 3. lig ekibi Kickersz Offenbach'ta Nuri Şahin'li Bundesliga'nın güçlü ekibi Borussia Dortmund'u konuk edecek. İlkay Gündoğan ve Mehmet Ekici'li Nürnberg ise Almanya 4. Ligi(Regionalliga) ekibi SV Elverberg deplasmanına çıkacak

Final 25 Mayıs 2011'de Berlin'de

3. Tura yükselen 16 takım kura ile eşleşerek 21-22 Aralık 2010 tarihlerinde yapılacak maçlarla 8 takıma kalacak. 24-25-26 Ocak 2011 tarihlerinde yapılacak maçlar sonunda ise yarı finale yükselecek 4 takım belli olacak. 4 takım ise 1 ve 2 Mart tarihlerinde yarı final maçlarında karşılaşacaklar. Almanya Kupası'ında final maçı ise 21 Mayıs Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

2 Tur maçları:

26.10.2010 Salı, saat 19.00

Victoria Hamburg - VfL Wolfsburg

Koblenz - Hertha Berlin

FC Köln - 1860 Münih

Greuther Fürth - FC Augsburg

26.10.2010 Salı saat 20.30.

Kaiserslautern - Arminia Bielefeld

Energie Cottbus - SC Freiburg

FSV Frankfurt - Schalke 04

Bayern Münih- Werder Bremen

27.10.2010 Çarşamba saat 19.00

Hallescher FC - MSV Duisburg

Eintracht Frankfurt - Hamburger SV

1899 Hoffenheim - FC Ingolstadt

Alemannia Aachen - FSV Mainz 05

27.10.2010 Çarşamba saat 20.30

Kickers Offenbach - Borussia Dortmund

SV Elversberg - 1. FC Nürnberg

Chemnitzer FC - VfB Stuttgart

Mönchengladbach - Bayer Leverkusen

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!