Almanya’da Karadeniz rüzgârı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da Karadeniz rüzgârı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2022 11:02

Almanya’nın Marl kentinde dün akşam düzenlenen Trabzonlular Dayanışma Gecesi’ne Almanya’nın farklı kentlerinde yaşayan Trabzonlular akın etti. 600’ü aşkın Karadenizli’nin doldurduğu salonda, kemençe sesleri adeta hiç susmadı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Duisburg kentinde faaliyet gösteren Duisburg ve Çevresi Trabzonlular Derneği, 26’ncı Geleneksel Trabzonlular Dayanışma Gecesi’ni dün akşam Marl şehrinde bulunan Armoni Palace salonunda gerçekleştirdi. Usta kemençeci Hakan Yıldırım’ın sunduğu Trabzonlular Dayanışma Gecesi’ne yoğun ilgi gösteren Trabzonlular, çalınan kemençe ve söylenen Karadeniz müzikleriyle gece yarısına kadar horon tepti.

Almanya’da Karadeniz rüzgârı
DERNEĞİN YERİ DEĞİŞECEK
Salonda bir konuşma yapan Duisburg ve Çevresi Trabzonlular Derneği başkanı Murat Terzi, gecenin oluşumunda emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarına, etkinliğe sponsor olan şirket sahiplerine ve katılımlarıyla salonu dulduran hemşehrilerine teşekkür etti. Başkan Terzi ayrıca, geceden elde edilecek gelirle de, uzun yıllardır Duisburg şehrinde bulunan dernek lokalini yeni bir binaya taşıyacaklarını belirtti.
Almanya’da Karadeniz rüzgârı
FENERBAHÇELİ İŞ İNSANI TRABZONSPOR FORMASI SATIN ALDI
Duisburg ve Çevresi Trabzonlular Derneği yöneticileri derneğe gelir amacıyla, Trabzonsporlu futbolcuların imzaladığı üç Trabzonspor formasını açık artırmaya sundu. Salonda bulunan ve kendisi Fenerbahçe taraftarı olan iş insanı ve FSV Duisburg Kulübü başkanı Erol Ayar, iş insanı Zeki Atik ve Hasan Terzi, açık artırmada birer forma satın aldı.

Haberin Devamı

HORONLAR YAYLA ŞENLİKLERİNİ ARATMADI
Birçok Karadenizli sanatçının ve kemençecinin sahne aldığı gecede, adeta yer yerinden oynadı. Karadenizli sanatçılar Şeyda Karadeniz, Onur Atmaca, Bilal Hancı, Murat Genç, Samet Nohut, Serdar Bıyıklı, Sezer Küçük, gecede hemşehrilerini coşturdu. Gecede özellikle Şeyda Karadeniz ve Onur Atmaca’nın sahne aldığı bölümlerde, büyük bir coşkuyla dev halkalar şeklinde kurulan horonlar yayla şenliklerini aratmadı.

Almanya’da Karadeniz rüzgârı

Almanya’da Karadeniz rüzgârı

Almanya’da Karadeniz rüzgârı

Almanya’da Karadeniz rüzgârı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!