Almanya'da IŞİD'e yönelik operasyon

Güncelleme Tarihi:

Almanyada IŞİDe yönelik operasyon
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 12:55

Almanya'da terör örgütü IŞİD'e yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında çok sayıda evin arandığı, şiddet içerikli eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Köln polisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Köln Savcılığının talimatıyla bugün Köln, Siegen, Bergisch-Gladbach, Kreuztal, ve Neptun kentlerindeki bazı adreslerde arama yapıldı.

Şiddet içerikli evlem hazırlığında oldukları öne sürülen Alman vatandaşları Mustapha A, Lazhar B.O, Sofien B.O, Kais B.O, Omaber B.O, Anour J, Ali Ö. ve Usman A. gözaltına alındı.

Söz konusu kişilerin, soygunlar yaparak elde ettikleri parayı Suriye'deki gruplara aktarmak ve Suriye'ye gitmek isteyenleri finanse etmekle de suçlandıkları kaydedildi.

Evlerinde arama yapılan bazı kişilerin ise gözaltına alınan zanlıların işlediği suçlara katıldığı, sahte pasaport ve ülkeden çıkış belgeleri hazırladıkları iddia edildi.

Operasyona 240 civarında polisin katıldığı, zanlılardan Kais B.O. hakkında daha önce yakalama kararı bulunduğu ifade edildi.

Federal Savcılıktan yapılan açıklama da Kais B.O. hakkındaki yakalama emrinin IŞİD, “Ahrar-El-Sham”, ve “Junud El-Sham” adlı terör örgütlerini desteklemekten dolayı çıkarıldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, IŞİD ve “Ahrar El-Sham” terör örgütlerini desteklemekle suçlanan 58 yaşındaki Pakistan vatandaşı Mirza Tamoor'un da daha önce tutuklandığı ifade edildi.

Mira Tamoor B'nin, 2 kişinin Suriye'ye savaşmak için gitmesine yardımcı olduğu IŞİD ve “Ahrar El Sham” terör örgütlerine toplam 3 bin 200 avro para ve bir araç göndermekle suçlandığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!