Almanya'da İklim Koruma Paketi kabul edildi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada İklim Koruma Paketi kabul edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 10:19

Almanya'da Bakanlar Kurulu, çevreyi daha da korumak adına 2020 Yılı İklim Koruma Paketi'ni kabul etti.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu, termik enerji oranının azaltılması, bisiklet yollarının çoğaltılması ve binalarda yalıtımın yaygınlaştırılması ve çalışanların daha çok toplu taşıma araçları ve bisiklet kullanmalarını teşvik etmek gibi birçok önlem ve eylemleri içeren “Ulusal Çevreyi Koruma 2020” aksiyon planlarını kabul etti.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ile Çevre Bakanı Barbara Hendricks, 2020 yılına kadar 1990 yılına kıyasla atık gazların oranını yüzde 40 azaltmaya yönelik hazırlanan bu iki aksiyon planını Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı.

Gabriel ve Hendrick, yüzde 40 hedefinin yakalanacağını savundu. Hendricks, plandaki eylemler sayesinde Almanya'da 62 milyon ton daha az karbondioksit (CO2) salınımının hedeflendiğini belirtti.

Gabriel de bu aksiyon planının Almanya için çok güzel bir plan olduğunu ifade etti.

Günümüzdeki değerlendirmelere göre 2020 yılına kadar atık gaz oranının yüzde 32 ila 35 arası azalması bekleniyor. Atık gaz konusunda konulan yüzde
40'lık hedefe ulaşılması için bir takım önlemlerin hayata geçirilmesi gerekiyor.

Güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerji oranı artmasına rağmen, nükleer santrallerin kapatılması ve termik enerjiye olan rağbetin çoğalması son dönemde CO2 salınımı artırmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!