Almanya'da erken emeklilik, asgari ücret doğru mu

Güncelleme Tarihi:

Almanyada erken emeklilik, asgari ücret doğru mu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 14:12

Almanya'da büyük koalisyon hükümeti uzun tartışmalardan sonra asgari ücret ve erken emekliliği daha yeni onayladı. Ekonomide kötü veriler, yeni sosyal reformları tartışmaya ve iptal edilmesi taleplerine yol açtı.

Haberin Devamı

Almanya'da öngörülen ekonomik büyümenin aşağıya çekilmesi ve makroekonomik verilerin kötüye gitmesi hükümetin yeni karara bağladığı sosyal reformları tartışmaya açtı.

Bu sosyal reformlara harcanacak paranın yatırımlara dönüştürülmesi isteniyor. Hükümet içinde de bu reformların iptal edilmesini talep edenler var. Büyük koalisyon hükümeti daha yeni şu sosyal reformları onayladı:

BAKIM ZAMANI: Bakanlar kurulu onayından geçti. Şimdi meclisin onayına gelecek. Bakıma muhtaç aile fertlerine bakan çalışanlara 10 gün ek tatil ve 6 ay işe ara verme hakkı tanıyor. Bunun yıllık maliyeti 100 milyon Euro.

ANNELİK EMEKLİLİĞİ: 1992'den önce doğan çocuklar için annelere daha fazla emekli maaşı öngörüyor. Bunun yıllık maliyeti 6.5 milyar Euro.

ASGARİ ÜCRET: 2017 başına kadar asgari saat ücreti kademeli olarak 8.5 Euro'ya çıkacak. Ekonomiye yıllık maliyeti 17 milyar Euro.

ERKEN EMEKLİLİK: 45 yıl çalışmış olan 63 yaşında normal emekli olabilecek. Devlete yıllık maliyeti 2 milyar Euro.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!