Almanya'da El Kaide kaygısı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada El Kaide kaygısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2008 16:05

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, terör örgütü El Kaide'nin Almanya'ya karşı saldırı düzenleyebileceği yönündeki kaygısını tekrarladı.

Haberin Devamı

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, Bild am Sonntag gazetesinde yayımlanan röportajında, ''Almanya, İslamcı terörün hedef alanında. Alman ve uluslararası güvenlik uzmanları şunu söylüyor: El Kaide yönetimi, Almanya'ya karşı saldırı düzenlenmesi konusunda karar aldı'' dedi.

'4 Alman uyruklu El Kaide mensubu'

31 Temmuz 2006'da, Köln’den Dortmund ve Koblenz istikametine giden trenlere içine bomba yerleştirilmiş valizler konulmuş, ancak bombalar şans eseri patlamamıştıAlmanya'da yayımlanan Der Spiegel dergisi de Irak'taki Amerikan askerlerinin bir eğitim kampında, kendilerine karşı savaşan ve aralarında 4 Alman uyruklunun da bulunduğu El Kaide örgütünün yabancı mücahitlerinin listesini ele geçirdiğini yazmıştı.

Buna göre Aşağı Saksonya eyaletinden Irak'a giden bu Alman vatandaşları Türkiye ve Suriye üzerinden bu ülkeye ulaştılar. Bu Alman vatandaşlarından Tunus kökenli 25 yaşındaki Rıdvan ibn Yusuf N. ve 30 yaşındaki Siad B., geçen baharda Brunswick'teki öğrenci yurdundan arkalarında iz bırakmadan kayboldular.

El Kaide'de hekim olarak tanıtılan bir başka Tunuslu olan Nidal El-K.'nın da intihar eylemine hazır olduğu belirtildi. Irak kriminal polisi ve istihbarat birimleri, 2003'ten bu yana Almanya'dan 80'dan fazla kişinin Irak'a terörist hedeflerle gittiğini kaydediyor. Der Spiegel, bunların yarısının El Kaide'ye katıldığını ifade ediyor.

Geçen yıl Eylül ayında düzenlenen operasyonlarda, Frankfurt uluslararası havaalanı ile Ramstein'deki Amerikan askeri üssüne saldırı planladıkları şüphesiyle, Alman Daniel S. ve Fritz G. ile Türk vatandaşı 29 yaşındaki Adem Y. yakalandıDergi ayrıca, geçen hafta İspanya'nın Barselona kentinde çökertilen ve saldırı hazırlığında olduğu sanılan aşırı dinci terör hücresinin, Almanya'daki olası bağlantılarının Alman polisince incelendiğini belirtmişti.

'Başkent Berlin hedef'

Berlin Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Claudia Schmid de Almanya'nın, özellikle de başkent Berlin'in teröristlerin hedefleri arasında bulunduğunu belirtmiş, vatandaşları dikkatli olmaya çağırmıştı.Schmid, Alman özel timi KSK'nın Afganistan'da terörle mücadele ettiğini hatırlatmış, ''Tek başına hareket eden ya da El Kaide'ye bağlı grupların hedefi olabiliriz'' uyarısında bulunmuştu. Almanya'daki terör planlarının bugüne kadar güvenlik birimlerinin hızlı hareket etmesi sonucunda, ancak büyük ölçüde şans eseri ortaya çıkarıldığını savunan Schmid, buna rağmen Berlin'de terör saldırısı düzenleneceği konusunda bugüne kadar somut bir bilgi olmadığını dile getirmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!