Almanya’da durum vahim: Öğretmenlere yönelik şiddet arttı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da durum vahim: Öğretmenlere yönelik şiddet arttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2022 12:27

Almanya’daki okullar arasında yapılan bir araştırma öğretmenlere yönelik şiddetin son yıllarda arttığını ortaya koydu. Her üç okul müdüründen biri son beş yıl içinde fiziksel saldırıya uğradı. Araştırma Eğitim ve Öğretim Derneği (VBE), adına yapıldı. Anket usulü yapılan araştırma bu yılın ocak ve şubat aylarında 1302 okul arasında gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

ANKETE göre, katılımcıların yüzde 34’ü son beş yıl içinde kurumlarında öğretmenlerin fiziksel saldırıya uğradığını belirtti. 2018’de yapılan aynı ankette, bu oran yüzde 26 olarak belirlenmişti. Ayrıca 2018’e kıyasla önemli ölçüde daha fazla okulda öğretmenlere yönelik taciz, tehdit, hakaret, taciz veya şiddet bildirildi. Ankete katılan okulların yüzde 61’i son birkaç yıl içinde bu tür şiddet vakalarının yaşandığını söyledi. Saldırıların yüzde 8’inin ise ebeveynlerden kaynaklandığı kaydedildi. Okul müdürlerinin verilerine göre, vakaların yüzde 60’ında, ebeveynlerin şiddet uygulayan çocukların bu tutumunun değişmesine yönelik mücadele etme konusunda işbirliği yapmaya istekli değiller. VBE ulusal Başkanı Udo Beckmann sonuçları şok edici olarak nitelendirdi. Ankete göre, ortaokullardaki öğretmenlerin yüzde 73’ü psikolojik şiddetten etkilenirken, sadece ilkokullarda bu oran yüzde 61 ile biraz daha düşük olarak tespit edildi. Öte yandan, fiziksel şiddet ilkokullarda daha çok öğretmenlere yönelik gerçekleşiyor ve öğretmenlerin yüzde 40’i fiziki şiddet şikâyetinde bulundu.

Almanya’da durum vahim: Öğretmenlere yönelik şiddet arttı
İNTERNETTEN SALDIRI SAYISI DA ARTTI
Beckmann bunun nedeninin küçük çocukların “Duygularını henüz çok iyi kontrol edememelerinde” olduğunu belirtirken, ancak buna rağmen durumun endişe verici olduğunu ifade etti. Öte yandan, hem günlük okul hayatında hem de internet üzerinden hakaret ve tehditler en sık Hauptschüle, Realschüle ve Gesamtschüle müdürleri tarafından bildirildi. Alman Öğretmenler Birliği, güncel araştırmayla ilgili açıklamasında, sorunlu okullarda çok daha fazla vaka yaşandığına dikkat çekildi. Ayrıca, kadın öğretmenlerin, kadınların eşit görülmediği bir kültürden gelen öğrencilerle mücadele etmek zorunda oldukları ifade edildi. Ancak mevcut ankette öğrencilerin aileleri veya kültürel arka planları hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. İnternet üzerinden saldırıya ve tacize uğradığını bildiren okulların sayısı da artış gösterdi. Bu oran 2018’de yüzde 20 iken, yüzde 32’ye yükseldi. Alman Öğretmenler Birliği Başkanı Heinz-Peter Meidinger, genellikle sosyal ağlarda kişisel saldırı ve hakaretlerle öğretmenlere yönelik nefret ve saldırganlığın “açıkça” büyük bir sorun haline geldiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!