Almanya’da durum vahim: ‘Bu daha buzdağının görünen kısmı...’

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da durum vahim: ‘Bu daha buzdağının görünen kısmı...’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2024 12:35

Almanya’da Katolik kilisesinde ortaya çıkan çocuklara yönelik taciz ve tecavüz vakalarını benzerlerinin Protestan kilisesinde de yaşandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARA ve gençlere yönelik cinsel şiddetin Protestan kilisesinde daha önce tahmin edilenden daha büyük boyutlarda gerçekleştiği belirtildi. Almanya Protestan Kilisesi (EKD) tarafından görevlendirilen bağımsız bir araştırma ekibi sunduğu raporda, Hannover’de en az 2 bin 225 mağdur ve 1259 şüpheli fail olduğunu açıkladı. Raporda bunun sadece ‘buzdağının görünen kısmı’ olduğu vurgulandı. Araştırma ekibinin açıklamasına göre, enformasyon eksikliği nedeniyle yapılandırılamamış başka vakalara ilişkin bilgiler de mevcut. Verilen bilgilere göre, sadece disiplin dosyaları analiz edilebildi. Ancak araştırma ekibinin ‘büyük bir ihtiyat’la değerlendirilmesi gerektiğine inandığı bir tahmini veriye göre cinsel şiddetten etkilenen 9 bin 355 kişiyle ilgili suçlanan kişilerin sayısının 3 bin 497 olduğu kaydedildi. Mağdurlardan şu ana kadar sadece son yıllarda bölgesel kiliselerin ilgili makamlarıyla temasa geçenlerin durumları biliniyor. EKD’ye göre bu rakam sadece 858.

Almanya’da durum vahim: ‘Bu daha buzdağının görünen kısmı...’
‘SAYISIZ İNSANI RENCİDE ETMEKTEN SUÇLUYUZ’
EKD’nin şu anki Konsey Başkanı Kirsten Fehrs araştırmanın sunumunda yaptığı açıklamada, “Bir kurum olarak biz de sayısız insanı rencide etmekten suçluyuz. Bu şekilde incinmiş olanlardan tüm kalbimle özür dileyebilirim” dedi. Fehrs, Bu özür talebinin inandırıcı olabilmesi için “Aynı zamanda harekete geçmemiz ve değişim için kararlı bir şekilde ilave tedbirler almamız gerekmektedir. Bu çalışmayı biz istedik, biz başlattık ve bunu alçakgönüllülükle kabul ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

DEVLETİN SORUMLULUK ALMASINA İHTİYACIMIZ VAR
Mağdurlar, araştırmanın sunumunda, vakalar ve yapılarla yüzleşmek için devletin de yardımıyla daha fazla çaba gösterilmesi çağrısında bulundu. Mağdurların temsilcisi ve araştırma derneğinin danışma kurulu üyesi Katharina Kracht, “Devletin burada sorumluluk almasına ihtiyacımız var. Çünkü kilisenin mağdurlar için bir muhatap olmadığı defalarca görüldü” dedi. Bağımsız uzmanlara göre şikâyet merkezlerine ihtiyaç var. Kracht, yeniden değerlendirmenin en üstün disiplin olduğunu vurguladı ancak bölgesel kiliselerin vakaları ortaya çıkaracak uzmanlıktan ve ilgiden yoksun olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!