Almanya'da dev şölen

Güncelleme Tarihi:

Almanyada dev şölen
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 17:04

Atatürk’ün özel davetiyle Ankara’ya gidip Türkiye’deki müzik eğitimine büyük katkısı olan, Ankara Devlet Konservatuvarı ve Devlet Operası’nın kurucuları arasında yer alan Paul Hindemith’in adını taşıyan okulun spor salonunda gerçekleştirilecek salon futbol turnuvasına Almanya’nın Hessen eyaletinden 16 takım katılacak.

Haberin Devamı

Almanya’nın Hessen eyaletinde Cumhuriyet’in 100’ncü yılını kutlama etkinliklerine zenginleşerek devam ediyor. Bu kapsamdaki en güncel etkinlik özellikle sporculara ve sporseverlere yönelik ‘100. Yıl Atatürk ve Cumhuriyet Kupası’ Salon Futbol Turnuvası.

Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu’nun desteklediği, Hessen Türk Toplumu (TG Hessen) ve Türkgücü Frankfurt Kulübü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilecek turnuvaya Hessen’de çeşitli yerel liglerde top koşturan takımlardan 16’sı katılıyor. 17 Aralık Pazar günü Frankfurt’taki Paul-Hindemith Okulu’nun spor salonunda gerçekleştirilecek turnuvaya katılan takımlar şöyle:

Türkgücü Frankfurt’dan iki takım, FC Türk Kelsterbach, Türkspor Offenbach, Anadoluspor Baunatal, Türkgücü Dietzenbach, Türkiyemspor Giessen, Türkgücü Friederg, Türkspor Bad Schwalbach, Türkspor Wiesbaden, Vatanspor Bad Homburg, SV Türkgücü Kassel, Vatanspor Dauthpe, Türkgücü Darmstadt, SSV 51 Mattenberg ve Gençlerbirliği Bischofsheim.

Almanyada dev şölen

Bu arada turnuvayla ilgili ilginç bir ayrıntı da şöyle:
Atatürk ve Cumhuriyet’in adını taşıyan bu turnuvaya spor salonunu veren okul Almanya’nın ünlü müzisyenlerinden Paul Hindemith’in adını taşıyor. Müzik kariyerinin özellikle ilk yıllarını Frankfurt’ta geçiren ve 1963’te burada yaşamını yitiren Prof. Hindemith, Hitler döneminde Almanya’da çalışma ve yaşama şansı bulamadığı için çalışmalarını Türkiye, İsviçre ve ABD’de sürdürdü. 1930’lu yıllarda Atatürk’ün özel isteğiyle Türkiye’ye gelerek müzik eğitimine katkıda bulunan Hindemith, Ankara Devlet Konservatuvarı ve Ankara Devlet Operası’nın kurucuları arasında yer alıyor. 100. Yıl Atatürk ve Cumhuriyet Kupası turnuvası 17 Aralık Pazar günü sabah 09.00’dan itibaren bu büyük müzik insanının adını taşıyan okulun spor salonunda gerçekletirilecek.
Frankfurt ve çevresinden çok sayıda özel şirketin sponsor olarak destek verdiği etkinliğin tam adresi ise Sporhalle Paul-Hindemith-Schule, Schwalbacher Str. 71-77, 60326 Frankfurt M.

BAKMADAN GEÇME!