Almanya tarihinde bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Almanya tarihinde bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2009 12:46

ALMANYA’nın ünlü perakendicilik zinciri Quelle’nin iflası üzerine İş Ajansı’na işsizlik başvurusu için akın yaşanmaya başlandı. Pazartesi günü Nürnberg’teki İş Ajansına 800 Quelle çalışanı işsizlik başvurusunda bulundu. Hafta sonuna kadar 4 bin Quelle çalışanının işsizlik başvurusu yapması bekleniyor.


Bunun Almanya tarihinde bir ilk olduğu açıklandı. Federal İş Ajansı, Quelle çalışanlarının işsizlik dilekçelerinin hızla sonuçlandırılması için 150 kişi görevlendirdi. İş Ajansı Bavyera Bölgesi Müdürü Rainer Bomba, Quelle çalışanlarının yardım alabilmeleri için dilekçelerini hızla değerlendireceklerini açıkladı. İş Ajansı görevlilerinden Ceylan Serin, Quelle çalışanlarına işsizlik parası dilekçelerini doğru doldurmaları için yardım ettiklerini vurguladı.
Öte yandan 82 yıllık geçmişe sahip Quelle’nin iflası üzerine çevrede çok sayıda işyerinin Quelle çalışanlarını işe almak için iş ajansına başvurduğu kaydedildi. Fürth Belediye Başkanı Thomas Jung, işyerlerinden yoğun eleman alma teklifleri geldiğini belirtti. Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Ulrich Maly, Quelle’yi devam ettirmek için de teklifler aldıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!