Almanya stadlarında taraftar kavgaları

Güncelleme Tarihi:

Almanya stadlarında taraftar kavgaları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 17:18

Almanya Kupası maçlarında Dortmund-Dresden maçından sonra Kaiserslautern Frankfurt karşılaşmasında taraftarlar ararasında olay çıktı. Frankfurt'ta 8 polis yaralandı.

Haberin Devamı

Almanya Kupası'nda hafta içinde oyanan karşılaşmalarda taraftarlar arasında kavgalar çıktı. Dortmund-Dresden maçından sonra Kaiserslautern Frankfurt karşılaşmasında taraftarlar ararasında olaylar çıktı. Maçlarda yasak olmasına rağmen meşaleler yakıp patlayıcı maddeler havaya atan taraftarlardan bazıları göz altına alınırken, Frankfurt'ta çıkan olayları ayırmak isteyen 8 polis yaralandı.

Almanya'nın Dortmund Signal İduna Park'ta oynanan ve 74 bin seyirciyle bir kupa maçında en fazla seyirci rekorunun kırıldığı karşılaşma öncesi ve sonrası çıkan olaylar büyük bir korku ve üzüntü yarattı. Bine yakın polisle görev yaptıklarını vurgulayan Dortmund Emniyet Müdürü Peter Andres "Böyle saldırgan bir taraftar grubunu ilk kez gördüm. Stadyum girişinde bilet kontrol barikatlarına yüzlerce kişi birden saldırıp biletsiz içeri girdiler." diyerek Dresden taraftarlarını eleştirdi.

ZARAR BÜYÜK
Karşılaşmayı izlemek için Dortmund'a gelen 10 Dinamo Dresden taraftarı stadyuma gelirken çevreye şişeler atıp ateşe verdikleri, yanıcı maddeler fırlattı. Polis barikatlarını aşmak için saldıran taraftarları polis güçlükle önleyebildi. Maç esnasında Dresdenli holiganlar Dortmund'lu Götze'Nin gözüne laser ışınları tuttular .

Ayrıca stadyumda havai fişekler atılıncada hakem maçı üç kez durdurup taraftarlara ikaz ananosu yaptırdı. Stadyumda Dresdenli taraftarlarının yer aldığı koltuklar ve tuvaletler kırıldı. 150 bin euro zarar meydana geldi. Bilanço 17 yaralı hastanede tedavi gördü. 15 Dresdenli holigan tutuklandı. 17 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Dresdenli holiganlar yüzünden Dinomo Dresden takımına son iki yılda Alman Futbol Federasyonu tarafından 111 bin 500 Euro ceza verildi. DFB'nin soruşturma başlattığı bu maçtanda yüklü bir ceza gelmesi bekleniyor.

FRANKFURT'TA 8 POLİS YARALI
Almanya Kupası'ında Frankfurt Commerzbank Arena'da oynanan Eintracht Frankfurt- Kaiserslautern maçı öncesi ve sonrasıda iki taraftar grupları arasında olaylar çıktı. Riskli maç olarak önceden belirlenen ve 500 polisin güvenlik önlemi aldığı iki ezeli rakibin mücadelesinde Kaiserslautern trübününde havai fişekler ile sis bombaları atıldı, bengal ateşi yakıldı.

Hakem ikaz anonsu yaptırdı. Maç sonrası stadyum önünde birbirlerine giren taraftarları ayırmak isteyen 8 polis yaralandı. DFB Başkanı Almanya'daki futbola darbe vurmak isteyen bu holiganları stadyumlardan ayıracaklarını belirtip "Olayların önüne geçmek için çok sert önlemler alacağız." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!