Almanya oy kullanmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Almanya oy kullanmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2009 14:32

Almanya'da 27 Eylül tarihinde yapılacak olan genel seçimler için mektupla veya seçim bölgelerinde bulunan seçim dairelerinde oy verme işlemleri başladı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da 27 Eylül genel seçimler için mektupla veya seçim dairelerinde kurulan sandıklarda oy kullanma işlemleri başladı. Seçim günü Almanya'da olamayacak Türk kökenli seçmenler oylarını mektupla, ya da bölgelerinde bulunan seçim dairelerinde kurulan sandıklarda kullanabiliyorlar. Frankfurt'ta yaşayan Doğan Pürsün, 27 Eylül tarihinde özel işleri nedeniyle Almanya'da olmayacağı için oyunu Frankfurt Seçim Dairesi'nde kurulan oy sandığında kullandı. Pürsün, "Genel seçimler Almanya'nın geleceğini belirleyecek. Bundan burada yaşayan bütün insanlar etkilenecek. Geleceğimizi başkalarının eline bırakmamak için oyumu kullandım. Bütün Türk kökenli seçmenlere oylarını kullanmalarını tavsiye ederim" dedi.

İmkan var
Frankfurt Seçim Dairesi yöneticilerinden Hans-Joachim Grochocki da, Almanya'da yapılan genel seçimlerde seçmenlerin seçime 35 gün kala mektupla oy kullanmak için başvuruda bulunabildiklerini hatırlatarak şu bilgiyi verdi: "Seçim günü sandığa gidemeyecek olanlar mektupla oylarını kullanabiliyor. Diğer bir imkan ise seçim dairelerinde önceden kurulan oy sandıklarında oyların kullanılması. Geçen seçimlerde, bu yollarla Frankfurt'taki seçmenlerin yüzde 16,4'ü oylarını kullanmıştı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!