Almanya’nın en "Aydın Ailesi"

Güncelleme Tarihi:

Almanya’nın en Aydın Ailesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 12:43

Almanya’da yaşayan Trabzonlu Aydın Ailesi’nin sekiz çocuğu aynı lisede Abitur (lise bitirme sınavı) yaparak üniversiteye adım attı.

Haberin Devamı

1961 yılından beri Almanya’da yaşayan Ali Aydın ile 1976’da yanına aldırdığı eşi Nazmiye Aydın’ın ilk çocukları Ahmet, 1981 yılında Dormagen’deki Bettina von Arnim Gymnasium’a kaydoldu.

Daha sonra Ayşe, Birnur, Alkan, Birgül, Rabiye, Osman ve Ali Osman adlı kardeşler de aynı okulda okuyarak mezun oldu. Kardeşlerin tümü liseyi bitirdikten sonra değişik üniversitelerde yüksek eğitime başladı. Bir kısmı mezun olurken, bazı kardeşlerin henüz üniversite eğitimi sürüyor.

31 yıldır Aydın var

Aynı liseden son mezun olan ailenin en küçüğü Ali Osman Aydın, en çok tüm çocuklarını okutan ilkokul mezunu anne ve babasının kendileriyle gurur duymasına sevindiğini söyledi. Toplam 31 yıldır Aydın kardeşlerin bu okulda okuduğunu belirten Ali Osman, okuldaki tüm öğretmen ve yöneticilerin kendilerini tanıdığını anlattı.

Törende Türk müziği

Okulda düzenlenen törende diplomasını almak için kürsüye Türk müziği eşliğinde çıkan Ali Osman Aydın, papyonlu ve fesli kıyafetiyle ilgi odağı oldu. Mezuniyet töreninde Ali Osman’ı daha önce mezun olan kardeşleri ile anne ve babası da yalnız bırakmadı. Ali Osman ileride pedagoji ile spor üzerine yüksek eğitim almak istediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!