Almanya liglerine Türk damgası

Güncelleme Tarihi:

Almanya liglerine Türk damgası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 23:24

Bu sezon Bundesliga'da 12, 2.Lig'de ise 18 Türk futbolcusu ter dökecek! Futbolseverler, milli futbolcularımızdan Yıldıray Baştürk'ü şampiyon VfB Stuttgart formasıyla, Hamit Altıntop'u da Bundesliga'nın rekortmen şampiyonu Bayern Münih forması ile izleme şansını bulacaklar.

Haberin Devamı

ALMANYA 1. Ligi'inde 2007/2008 sezonunda tam 11 Türk futbolcu forma giyecek. Almanya 2. Ligi'nde ise 17 Türk futbolcu takımları için mücadele verecek.

Bundesliga'da 10 yıldan beri forma giyen ve 218 maçta 28 gole imza atan milli futbolcumuz Yıldıray Baştürk, geçtiğimiz sezonun şampiyonu VfB Suttgart'a transfer oldu. 10 Agustos Cuma günü Schalke ile Stuttgart taraftarının önünde oynayacağı sezonun ilk maçını sabırsızlıkla beklediğini vurgulayan Baştürk " Stuttgart'ın iyi bir takım olduğunu ve şampiyonluğunun kesinlikle bir tesadüf olmadığını bu sezonki futbolumuzlada gösteceğiz" dedi.

ALTINTOP KARDEŞLER AYRILDI

Hamit Altıntop da dört sezon Schalke 04 forması giydikten sonra tercihini Bundesliga'nın rekortmen şampiyonu Bayern Münih'ten yana kullandı. Antrenmanlarda ve oynadığı ilk maçta ilk 11'in değişmezi olacağını gösteren Hamit, " Bayern bu yı l tüm kupaları kazanacak güçte. bayern'de oynayacağım için çok mutluyum" dedi. Bu arada Hamit'in ikizi Halil Altıntop ile 18 yaşındaki Mesut Özil'de Schalke'nin başarısı için ter dökmeye devam edecekler. Özellikle Halil Altintop'tan gol patlaması yapması bekleniyor. Halil," Almanya Bundesliga'da gol kralı olan ilk Türk oyuncu olmak istiyorum" açıklamasını yaptı.

NURİ ŞAHİN HOLLANDA LİGİ'NDE

Geçtiğimiz sezon Dortmund formasıyla inişli çıkışlı bir grafik çizen milli futbolcumuz Nuri Şahin, bu sezon Hollanda 1.Lig ekibi Feyenoord'a kiralık verildi Bu sezon büyük bir patlama ise Türkiye 21 yaş altı milli takımımızın formasını giyen Rostocklu Zafer Yelen'in yapması bekleniyor. Hertha Berlin'li Malik Fathi, Alman futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli defans oyuncuları arasında gösterilirken, geçtiğimiz sezon oynadığı futbolla büyük bir başarıya imza atan ve VfB Stuttgart'ın şampiyon olmasında büyük katkı sağlayan Serdar Taşcı'nın çıkışını sürdürmesi bekleniyor.

İKİNCİ LİGDE 18 FUTBOLCU FORMA GİYECEK

18 takımın yer aldığı Almanya 2. Ligi'nde bu sezon 18 Türk futbolcu forma giyecek. Fenerbahçe'nin kaptanı Ümit Özat'ın transfer olduğu FC Köln, 3 futbolcu ile en fazla Türk oyuncu barındıran kulüp. Alpay Özalan ile Baykal Kulaksızoğlu da Köln formasını taşıyorlar . Offenbach Kickers , Wehen-Wiesbaden ve Alemania Aachen takımlarında da ikişer Türk futbolcu mücadele edecek.

Almanya 2. Ligi'nde takımlarında en etkili futbolcuların başında Suat Türker (Offenbach Kickers) ile bu sezon başında Eintracht Frankfurt'tan transfer edilen takım arkadaşı Daniyel Çimen. Suat Türker iki sezondan beri takımının en fazla gol atan ismi. Ayrıca 1860 Münih formasıyla geçen sezon ikinci yarıda futbolda adeta ikinci baharını yaşayan Berkant Göktan'dan herkes büyük umut bekliyor. 1. Ligden 2. lige düsen Mainz defansındaki Christian Demirtaş ile Türkiye Süper Ligi'nde Fenerbahçe ve Beşiktas formalarını yıllarca giydikten sonra eski kulübü Freiburg'a dönen Ali Güneş'inde göstereceği performanlar dikkatle izlenecek. Ligin yeni ekibi SV Wehen-Wiesbaden ise genç yetenekleri Aykut Öztürk ile Ertan Ekiz'e güveniyor.

BUNDESLİGA'DAKİ TÜRK FUTBOLCULAR

Hamit Altıntop- Bayern Münih (orta saha)
Yıldıray Baştürk- VfB Stuttgart (orta saha)
Serdar Taşcı- VfB Stuttgart (defans)
Halil Altıntop- Schalke 04 (forvet)
Mesut Özil- Schalke 04 (orta saha)
Malik Fathi- Hertha Berlin (defans)
Bilal Çubukcu- Hertha Berlin (defans)
Emre Öztürk- Wolfsburg (forvet)
Umut Koçin - Arminia Bielefeld (orta saha)
Zafer Yelen- Hansa Rostock (orta saha)
Necat Aygün - Duisburg (defans)
Ferhat Bıkmaz- Hannover 96 (orta saha)

ALMANYA 2. LİGİ'NDE 18 TÜRK FUTBOLCU

Alpay Özalan- FC Köln (defans)
Baykal Kulaksızoğlu- FC Köln (orta saha)
Ümit Özat- FC Köln (defans)
Suat Türker- Kickers Offenbach (forvet)
Daniyel Çimen- Kickers Offenbach (defans)
Ali Güneş- Freiburg (orta saha)
Berkant Göktan- TSV 1860 Münih (forvet)
Christian Demirtaş- Mainz 05 (defans)
Abdulkadir Özgen- A. Aachen (orta saha)
Serdar Bayrak - Paderborn (orta saha)
Sercan Güvenışık- Carl Zeiss Jena (forvet)
Kenan Şahin - Tus Koblenz (forvet)
Tayfun Pektürk- Tus Koblenz (forvet)
Ahmet Kuru- FC St Pauli (orta saha)-
Aykut Öztürk-SV Wehen-Wiesbaden (forvet)
Ertan Ekiz- SV Wehen-Wiesbaden (orta saha)
Bilal Aziz- VFL Osnabrück (orta saha)
Selim Teber- Hoffenheim (orta saha)

BUNDESLİGA'DAN GİDENLER

Geçen sezon Almanya 1. Lig'inde oynayan Aachen'in kadrosunda yer alan Yunus Balaban Türkiye Süper Ligi ekibi Ankaragücüne giderken 2. ligde Kickers Offenbach'ta forma giyen Ramazan Yıldırım takıyla ilişkisini kesti. Ayrıca Ersin Demir, Erzgebirge Aue'den İngolstart'a transfer olurken Padebornlu Hü zeyfe Doğan'da Wuppertal'a gitti. Tevfik Köse Bayer leverkusen'den Ankaraspor'a transfer oldu.

BUNDESLİGA' DA TÜRK HAKEM ve ANTRENÖRLER

Almanya 2. Ligi'nin güçlü ekiplerinden Greuther Fürth takımında Teknik direktör Bruno Labbadia'nın yardımcı antrenörlük görevinı ise 'Eddy' lakaplı 39 yaşındaki Ersin Sözer yapacak. FC Köln'da Murat Kuş takım sorumlusu görevini üstlenirken kondisyoner olarak Cem Bağcı, Christoph Daum'un yanında çalışacak.

Almanya 2. Ligi'inde ilk Türk orta hakem hakem olma başarısını gösteren D eniz A ytekin'de ayrıca Bundesliga'da yardımcı hakem olarakta görev yapacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!