Almanya ile Amerika grup birincilği için oynuyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya ile Amerika grup birincilği için oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2014 11:15

Almanya bugün Amerika ile Grup birinciliği için oynuyor. Kazanan takım G Grubu'nda birinci olacak. Beraberlik durumumda Almanya birinci, Amerika ikinci olarak bir üst tura yükselecek. Almanya'nın rakibi Amerika'nın teknik direktörü Alman. Bir çok oyuncusu Almanya'da doğdu. Bazıları da Alman milli takım forması giydi. Panzerler bugün adeta mini Almanya'ya karşı sahaya çıkacak. Amerika Teknik Direktörü Jürgen Klinsmann, seremonide hem Alman, hem de Amerika'nın milli marşını okuyacağını söyledi. Klinsmann “Ben Alman'ın ama 16 yıldır Amerika'da yaşıyorum. Amerikan milli marşı da beni çok duygulandırıyor. Löw benim arkadaşım. Kusura bakmasın ama Almanya'nın zayıf yönleri var” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA ile Amerika arasında bugün oynanacak maç bir çok bakımda dikkatleri çekiyor. G Grubu'nda Almanya 4 puanla lider, Amerika aynı puan ve averajla ikinci. Maçın berabere sona ermesi

Almanya ile Amerika grup birincilği için oynuyor
durumunda iki ülke de yoluna devam edecek. Grupta birer puana sahip Portekiz ile Gana ise evlerinin yolunu tutacak.

ALMANYA KENİNE DE KARŞI
Bugünkü maçta Almanya sadece Amerika'ya karşı oynamayacak. Bir bakıma kendisine karşı da sahaya çıkacak. Şöyle ki; Amerika'yı iki Alman teknik direktör çalıştırıyor. Jürgen Klinsmann ve yardımcısı Andreas Herzog. Klinsmann'ın danışmanı ise başka bir Alman, Berti Vogts. Klinsmann 1990 yılında Dünya Şampiyonu olan Almanya'nın yıldız futbolcusuydu. 2006 yılında Dünya Üçüncüsü olan Panzerler'in teknik direktörüydü. Şimdi Almanya'nın hayati maçında rakip takımın başarısı için çalışıyor. Almanya'yı yenmek için planlar yapıyor. Danışmanı Vogts Almanya milli takımına en son kupa kazandıran teknik direktör. Almanya 1996 yılında Avrupa Şampiyonu olduğunda takımın patronu Vogts'du. Panzerler en son kupayı da o zaman kaldırdı.

AMERİKALI ALMAN MİLLİ
Amerikan milli takımında bulunan futbolcularından bazıları da Alman. Kimileri de daha Amerikan milli forması giymeden önce Alman milli takımında oynadı. Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Jermaine Jones bunlardan biri. Beşiktaş'ta oynuyor. Jones Almanya'nın Frankfurt kentinde doğdu. Hem Alman, hem Amerika vatandaşı. Frankfurt, Leverkusen ve Schalke'de oynadı. Alman genç milli takımlarıyla Panzerler için ter döktü. Hatta üç kez de Alman A milli forması giydi. Şimdi Amerikan milli takım formasıyla daha önce oynadığı ülkesine karşı sahada mücadele edecek. John Anthony Brooks da Alman milli takımında forma giyen başka bir Amerikalı. Berlin'de doğdu. Hertha'da oynuyor. Alman U20 milli olarak bir maçı var.

DAHA FAZLA ALMAN MİLLİ
Amerikan defansında oynayan Fabian Johnson da hem Alman, hem Amerikalı. Defansta oynuyor. 26 yaşındaki Johnson Amerika milli takımdan daha fazla Alman milli takım forması giydi. Alman U17, U18, U19, U20 ve U21 milli takımlarının değişmez oyuncusuydu. Tam 36 kez Kartal amblemli formayla sahaya çıkan Johnson, buna karşılık şimdiye kadar sadece 21 kez Amerikan milli takım formasını sırtına geçirdi. Bugün durdurmaya çalışacağı Alman milli takımından bir çok futbolcuyla daha önce genç milli takımlarda birlikte oynadı. Alman vatandaşı olup ta bugün yine Almanya'ya karşı sahaya çıkacak bir başka futbolcu da Timothy Chandler.

DAHA BİTMEDİ
Amerika'nın sadece teknik heyeti ve bazı futbolcuları değil, milli takımda farklı sorumluluklar üstlenen başka Almanlar da var. Bunlardan biri de Matthias Hamann. O da Klinsmann'ın kadroya alacağı futbolcuları izleyip rapor hazırlıyor. Amerika takımının halkla ilişkiler sorumlusu da Roland Eitel ve fizyoterepist Niklas Albers de Alman. Bu kadar Alman olunca Almanya bir anlamda bugün mini Almanya ile oynayacak şekilnde yorumlamak da yanlış olmaz.

LÖW KUSURA BAKMASIN
Amerika milli takımında oynayan Alman futbolcular her iki ülke marşını okuyup okumayacağı bilinmiyor. Ancak Klinsmann bugün hem Alman hem de Amerikan milli marşını okuyacağını söyledi. Klinsman “Ben Alman'ım ama 16 yıldır Amerika'da yaşıyorum. Amerikan milli marşı da beni çok duygulandırıyor. Duyunca tüylerim ürperiyor. Bu yüzden her iki milli marşı da okuyacağım” dedi. Alman milli takımının şampiyon adayları arasında en önemlilerinden biri olduğunu söyleyen Klinsmann “Almanya büyük favori. Löw benim arkadaşım. Ama kusura bakmasın, Almanya'nın zayıf yönleri var. Bunların ne olduğunu basına söylemem. İtalya'yı yendik. Meksika'da kazandık. Gana'ya karşı galip geldik. Portekiz'e son dakika golüyle beraberliği kaptırdık. Bugün de kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

LAHM ORTA SAHADA
Alman milli takımının Gana karşısında aldığı 2-2'lik sonuçtan sonra en çok tartışılan konu Lahm'ın orta sahada oynatılması. Amerikan maçı öncesi bu konudaki tartışmalar ayyuka çıktı. Futbol uzmanları Löw'ü en fazla Lahm'ın neden defansın sol tarafında değil de orta sahada oynattığı için eleştiriyor. Löw ise Amerika karşısında da kaptanı Lahm'ı yine orta sahada oynatacağını açıkladı. Alman Tekin Adam “Portekiz'i 4-0 yendiğimiz maçı izleyenler Lahm'ın orta saha için ne kadar uygun olduğunu gördü. Lahm yine aynı pozisyonda oynayacak” diyerek eleştirilere kulaklarını kapattığının mesajını verdi.

ÖZBEK HAKEM
Almanya ile Amerika arasında Recife'de oynanacak maçı Özbek hakem yönetecek. 36 yaşındaki Ravshan Irmatov, Almanlar'a şans getiren bir hakem. 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda Almanya'nın Arjantin'i 4-0 yendiği maçın da hakemiydi. Özbek hakem 2014 FİFA Dünya Kupası'nda şimdiye kadar iki maç yönetti. İsviçre'nin Ekvator'u 2-1 yendiği karşılaşmadan sonra Meksika'nın Hırvatistan'ı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada da görev yaptı. Bu onun şampiyonadaki üçüncü maçı olacak.

KLOSE OYNAYACAK MI
Joachim Löw'ün bugün nasıl bir kadro ile sahaya çıkacağı da merak konusu. En çok cevabı aranan soru ise Klose'nin oynayıp oynamayacağı. Löw'ün Portekiz ve Gana karşısında sahaya sürdüğü ilk 11'inde büyük değişiklik yapması beklenmiyor. Bu nedenle golcü Klose büyük bir sürpriz olmazsa Amerika maçında da yedek soyunacak. Löw, tecrübeli golcüyü karşılaşmanın gidişine göre ikinci yarıda oyuna alacak. Klose 2-2 biten Gana maçında sonradan oyuna girmiş ve Panzerlere beraberliği getiren golü atmıştı. Klose bu maçta oynar ve bir gol atarsa Dünya Şampiyonalarında en fazla gol atan futbolcu olarak tarihe geçecek. En çok gol atan futbolcu unvanını, 15 golü bulunan Klose ile Brezilyalı Ronaldo paylaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!