Almanya güvenli ülke

Güncelleme Tarihi:

Almanya güvenli ülke
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2009 11:07

2008 yılı “suç raporunu” açıklayan Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, işlenen suç sayısında da zanlı sayısında da düşüş olduğunu söyledi. "Almanya güvenlik bir ülke" diyen Schaeuble, suçların yüzde 55'inin aydınlatıldığını belirterek, "Hedefe henüz ulaşamadık" dedi.

Haberin Devamı

FEDERAL Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya'da geçen yıl 6 milyondan fazla suç işlendiği halde tedirginliğe gerek olmadığını belirtirken “Almanya güvenli bir ülkedir” dedi. Bakan Schaeuble, dün Berlin'de İçişleri Bakanları Daimi Konferansı Dönem Başkanı olan Bremen İçişleri Senatörü Ulrich Maeurer'le birlikte “2008 yılı suç raporu”nu açıkladı.

Bakan Schaeuble, Almanya'da geçen yıl 6 milyon 114 bin 128 suç işlendiğine dikkat çekerken, bu rakamın bir yıl öncesine göre 170 bin 533 daha az olduğunun altını çizdi. İşlenen suçların yüzde 55'inin aydınlığa kavuşturulduğunu belirten Schaeuble, tüm çabalara rağmen bu alanda hala arzu edilen hedefe ulaşılamadığını da itiraf etti.

Zanlı sayısında düşüş


“2008 yılı suç raporu”nda 471 bini yabancı olmak üzere toplam 2 milyon 213 bin 293 zanlının saptandığı da yer aldı. Bu rakamın 1996 yılından beri en düşük rakam olduğuna işaret edilen raporda, Alman zanlı oranının yüzde 1.1, yabancı zanlı oranının ise yüzde 3.9 azaldığı da yer aldı. Zanlıların arasında 106 bin 396 Türk bulunduğu da kaydedildi.

Frankfurt önde

Senatör Maeurer, nüfusa göre Almanya'da en fazla suç işlenen kentler arasında Frankfurt'un ilk sıraya aldığını söyledi. Köln, Bonn, Hamburg gibi kentlerin yanı sıra Berlin ve Bremen'in de en fazla suç işlenen kentler arasında geldiğini de belirtti. Maeurer ayrıca yüzde 64.7 ile Bavyera'nın olayların aydınlığa kavuşturulmasında ilk sırada yer aldığına işaret ederken, yüzde 47.7 ile Schleswig-Hlosetin'ın eyaletler arasında en son sırada yer aldığını da söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!