ALMANYA DONUYOR

Güncelleme Tarihi:

ALMANYA DONUYOR
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2013 16:13

Almanya’da devam eden kötü hava şartları hayatı felç etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’daki kar yağışı ve dondurucu soğuk hayatı felç etti. Hava sıcaklığının eksi 5 derecenin altına düşmesiyle yollardaki buzlanma trafiği olumsuz etkilerken, trafik kazalarına neden oldu.

Karlı hava ve donmalar nedeniyle otobanlarda kuyruklar oluştu. Ülke genelinde meydana gelen kazalarda 2 kişi can verirken 2 kişi de ağır yaralandı. Sürücüleri uyaran yetkililer, yollardaki buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını ve kış lastiği olmayan sürücüleri yola çıkmamaları konusunda uyardı.

Meteoroloji dairesinden yapılan açıklamada ise hafif kar yağışının zaman zaman süreceği ve hava sıcaklığının özellikle geceleri sıfırın altına düşeceği belirtildi.

50 BİN ARIZA

Ülke genelinde yollarda 13 bin 400 tıkanma yaşanırken, toplamda 7 bin 700 kilometrelik kuyruklar oluştu. Alman Otomobil Kurumu (ADAC) Arıza Servisi Görevlisi Andreas Hölzel, 50 bin sürücünün arıza nedeniyle yardım talebinde bulunduğunu açıkladı. Hölzel, her arıza yerine anında yetişemediklerini ve sürücülerin saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını belirtti.

107 sefer iptal edildi

AŞIRI buzlanma ve yollardaki kayganlık nedeniyle Wiesbaden otoyolundaki kazada iki kişi can verirken, 2 kişi de yaralandı. Thrüngen’deki kazalarda da ağır yaralanan bir kişi helikopterle hastahaneye kaldırıldı.

Frankfurt am Mainz Havaalanı’nda 107 uçak seferi iptal edilirken, 3 bin yolcu da uçak pistinin karının temizlenmesi nedeniyle saatlerce havaalanında bekledi. Meteorolojiden yapılan açıklamada cuma günü Almanya’da hava sıcaklığının hafif artacağı ve 0 dereceye çıkacağı tahmin edilirken, ülkenin kuzey kesimlerinde de hafif kar yağışının olacağı açıklandı. Hafta sonunda havaların ısınacağı, pazartesi ise soğluran tekrar geleceği ancak kar yağışının olmayacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!