Almanya Dışişleri Bakanlığı: Türkiye tatilinden korkmayın

Güncelleme Tarihi:

Almanya Dışişleri Bakanlığı: Türkiye tatilinden korkmayın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 00:00

Türkiye’de yaşanan kuş gribinin Almanya’da giderek paniğe dönüşmemesi için girişimler başlatıldı.

Haberin Devamı




\"Türkiye tatilinden korkmayın\"
Münih Başkonsolosu Abdurrahman Bilgiç, Bavyera Tüketiciyi Koruma Bakanı ile görüşürken Alman Dışişleri Bakanlığı ise Türkiye’de tatilin tehlikeli olmadığını açıkladı.

Türkiye’de kuş gribi nedeniyle ölenlerin sayısındaki artış Alman turistleri endişelendirirken merkezi Hamburg’da bulunan Seyahat Hekimleri Derneği ise turistlerin kuş gribi nedeni korkuya kapılmalarına gerek olmadığını açıkladı. Dernek yöneticilerinden Helmut Jaeger, "Antalya’ya gitmemek için hiçbir neden yok" dedi. Jaeger, ailelerin tedirgin olmadan çocuklarını da yanlarına alarak tatile gidebileceğini söyledi.

Bu arada Türkiye’ye turist taşıyan Almanya’nın önde gelen seyahat acentelerinden Öger Tur, Tui, ve Thomas Cook da kuş gribi nedeni ile rezervasyon iptallerinin olmadığını açıkladı. Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Klaus Laepple, Türkiye’ye rezervasyonların yüzde 20 azaldığını, ancak henüz iptaller gelmediğini bildirdi.

Uyarıya gerek yok

Gelen yoğun sorular üzerine Alman Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak Türkiye’de tatil yapmanın tehlikeli olmadığını belirtti. Kuş gribi virüsünün Türkiye’de tatil yapmak isteyenleri tehdit edecek boyutta olmadığını vurgulayan Alman Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Michael Ebel, kuş gribinin önceden yapılmış tatil rezervasyonlarının iptali için geçerli bir neden olmadığını bildirdi.

Türkiye’de tatil yapan turistlerin kuş gribi hastalığına yakalanma ihtimallerinin oldukça düşük olduğunu belirten Hamburg Araştırma Enstitüsü doktorlarından Dr. Christian Drosten, hastalığın sadece hastalıklı kanatlı hayvanlarla temas halinde bulaşabileceğini kaydetti. Dr. Drosten, Türkiye’de tatil yapanların Almanya’ya geldiklerinde hastalığı diğer insanlara bulaştırma ihtimalinin bulunmadığını belirtti.

Ali MERCİMEK / Işık KOCAMAN / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!