Almanya’dan temkinli yaklaşım

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan temkinli yaklaşım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2006 00:00

Almanya, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Hamas temsilcileriyle görüşmesine temkinli bir yaklaşım sergiledi.

Haberin Devamı




Frank-Walter Steinmeier
Almanya, Filistin’de seçimi kazanan HAMAS’ın lideri Halid Meşal ile Dışişleri Bakanı Abudllah Gül’ün Ankara’da buluşmasına temkinli bir yaklaşım sergiledi.

Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, hafta başında Ankara’da Bakan Gül ile yaptığı görüşmede bu konunun gündeme gelmediğini belirtirken, "Bu gibi görüşmeler ancak şu mesajların çok açık bir şekilde verilmesi durumunda yararlıdır:

İsrail’in varlık hakkının tanınması, Şiddetten feragat, İsrail ile Filistin arasında şu ana kadar yapılan sözleşmelerin kabul edilmesi" dedi.

Uluslararası soruna dönüştü




Tony Blair ile Angela Merkel
Almanya Başbakanı Angela Merkel ile dün Berlin’de bir araya gelen İngiltere Başbakanı Tony Blair de dün ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında Hamas’ın Ankara’daki temaslarına değindi.

Blair ve Merkel, Avrupa Birliği’nin (AB) bu konudaki tutumunun çok açık olduğuna dikkat çekerek, Federal Dışişleri Bakanı Steinmeier’in sıraladığı koşulları yinelediler.

Merkel ve Blair, İran’la yaşanan sürtüşmelere diplomatik yollardan çözüm yolu bulunması için çabaların sürdürülmesi gerektiğini de söylediler.

BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!