Almanya’daki Türk renkleri

Güncelleme Tarihi:

Almanya’daki Türk renkleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 16:43

Fotoğraf sanatçısı ve yazar İlker Maga’nın Türkiye’den Almanya’ya işçi göçünün 50. yılı nedeniyle hazırladığı ‘Toplumun Renkleri / Bir Almanya Röportajı’ adını taşıyan fotoğraf sergisi, Bremen’den sonra Oldenburg’da da izlenime sunuldu.

Haberin Devamı

Oldenburg Uyum Dairesi tarafından desteklenen sergi Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner tarafından açıldı. Sergi PFL Kültür Merkezi’ndeki 15 Ocak 2012’ye kadar ziyarete açık olacak.

Başkan Prof. Dr. Schwandler, entegrasyona yönelik çalışmalarda ‘örnek kişiler’in öne çıkarılmasına özen gösterdiklerini vurguladı. ‘Entegrasyon ya da Kabul Görme’ başlıklı bir tebliğ sunan Oldenburg Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Paul Mecheril da uyum çalışmalarının sadece göçmenleri değil, tüm toplumu ilgilendirdiğini belirterek, “Toplumdaki kültürel çeşitlilik normal bir durum olarak öne çıkarılması gerekiyor” dedi.

Maga, göçün 50. yılı nedeniyle bir yıl boyunca Almanya’nın 40 şehrini dolaşmış ve bu sırada Türkiye kökenli 123 kişiyle söyleşi yaparak onları fotoğraflamıştı. Maga’nın sergisi 2013’ün sonuna kadar Almanya’nın çeşitli şehirlerini gezecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!