Almanya’da zorunlu askerlik tartışması yeniden alevlendi

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da zorunlu askerlik tartışması yeniden alevlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2013 12:47

Almanya’da askerliği tercih edenlerin sayısının azalması, askerlik hizmetinin yeniden zorunlu hale getirilmesini gündeme getirdi.

Haberin Devamı

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Yönetim Kurulu Üyesi Christian Baldauf, Almanya’da askerlik hizmetinin yeniden zorunlu hale getirilmesinin incelenmesini talep etti.

CDU Genel Sekreteri Hermann Gröhe ise, askerliğin zorunlu olmamasından yana olduklarını belirterek, askerlik hizmetinin zorunluluğun kaldırılmasının temel sebebinin Alman ordusunun değişen misyonu olduğunu, bu görevin gönüllü ve profesyonel bir ordu ile daha iyi yapılacağını belirtti.

Koalisyon ortağı Hür Demokrat Parti (FDP) Alman Meclis üyesi Christoph Schnurr da, Baldauf’un talebine karşı çıkarak, zorunlu askerlik hizmetinin kaldırılmasının önemli bir başarı olduğunu ve bu yasama döneminde alınan önemli bir karar olduğunu kaydetti.

Öye yandan gönüllü olarak askere gitmek isteyenlerin sayısının önemli ölçüde düştüğü, gönüllü olarak askerlik hizmetine başlayanların 4’te 1’inin de 6 ay sonra ordudan çıktığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Almanya, yaklaşık 2 yıl önce askerlik reformu kapsamında zorunlu askerlik hizmetini kaldırılmış ve asker sayısının küçültülmesine gidilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!