Almanya’da otoyola Avusturya modeli

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da otoyola Avusturya modeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2013 08:47

Otoyolları yabancılara paralı hale getirmeye çalışan Almanya, Avusturya’daki vinyet modelini örnek alacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’da CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer’in “Olmazsa koalisyon ortaklığına imza atmam” dediği otoyolların yabancılara paralı olma konusu netleşmeye başladı.

Avrupa Birliği Ulaştırma Komisyonu’nun yeşil ışık yakmasının ardından Federal Ulaştırma Bakanlığı’nın planı da ortaya çıktı. Plana göre, yerli yabancı ayrımı yapılmadan tüm sürücülerden yıllık 100 Euro otoban ücreti alınacak. Yerli araç sürücülerinden alınan ücret ise araç vergisinden düşürülecek. Federal Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer, Bild am Sonntag Gazetesi’ne yaptığı açıklamaya göre normal vergi tahsilatı ile birlikte evlere Avusturya’da olduğu gibi ‘vinyet’ diye tabir edilen otoyol kullanım bandrolü gönderilecek.

ÇEVRE İNDİRİMİ YAPILACAK
Araç vergisi 100 Euro’dan düşük olan sürücüleri mağdur etmemek için ise çevre indirimi getirilecek. Söz konusu araç sahiplerinin, vergi ve otoyol ücreti dahil şimdiye kadar ödedikleri meblağın üzerine çıkılmayacak. Alman otoyollarını kısa süreli kullanmak isteyen yabancı plakalı araçlara ise haftalık veya aylık uygun fiyat belirlemesi yapılacak. Planın inceleme aşamasında olduğunu belirten Bakan Ramsauer, gerekli durumlarda düzeltme yapılabileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!